Glosniki 160mm - wasze opinie ;]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie, potrzebuje dla kogoś znaleźć coś za 150zł za komplet i w okolicach 160mm w miare nówki muszą być.
Najlepiej zestaw odseparowany...
Znalazłem na allegro takie wynalazki:
Klik1 nie wiem nawet co to ale ma zwrotnice
Klik2 przynajmniej blaupunkt ale nie ma zwrotnicy i nie wiem w takim układzie czy wogóle jakieś filtry są w zestawie.
moze macie inne pomysły w tej cenie ?

PZDR

[ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2007-08-09 08:15:16 ]

Generalnie lepiej kupic glosniki dobrej jakosci bez zwrotnic i podlaczyc przez kondensatory syczki, jak kupisz tani zestaw ze zwrotnicami to mozesz byc pewien ze wieksza czesc ceny to za zwrotnice wiec kosztem glosnikow

wlaśnie tak też mi się wydawalo...
ale jakie parametry kondensatorów do tych cykaczy ?
a może te blaupunktu maja juz kondensatory założone, próbował ktos ten zestaw ?

Zazwyczaj jak kupisz syczki osobno to kondensatory sa w zestawie, gdyby ich z jakiegoś powodu nie było ( w przypadku jakiejs padliny) to najczęsciej stosuje się o wartości 2,2-3,3 uF.

3,3 mili - farada styknie

dzieki za info
rozumiem, że zwykle elektrolityczne sie nadadzą
Jak ktoś ma jeszcze jakieś opinie to śmiało bo pewnie w pon. dopiero po nie pójde :]

Cytat:
2007-08-09 17:01:44, polityk pisze:
dzieki za info rozumiem, że zwykle elektrolityczne sie nadadzą Jak ktoś ma jeszcze jakieś opinie to śmiało bo pewnie w pon. dopiero po nie pójde :]

Do zwrotnicy głośnikowej na pewno nie będą dobre elektrolity. Musza być kondensatory bipolarne, może znajdziesz jakieś polipropylenowe. Pewnie w sklepie Tobie doradzą.