Klej do glazury pytanko??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko odnośnie kleju do glazury kładzionej na Karton-Gips Podobno można położyć ceresitem zwykłym ale z domieszką jakies emulsji, a moze istnieje jakis klej na k-g. Prosze o porady

Cytat:
2007-08-09 21:00:29, misiekwwa pisze:
[...]
moze istnieje jakis klej na k-g. Prosze o porady

Istnieje: ATLAS BIS.

--
Wiesiek

Cytat:
2007-08-09 21:00:29, misiekwwa pisze:
Mam pytanko odnośnie kleju do glazury kładzionej na Karton-Gips Podobno można położyć ceresitem zwykłym ale z domieszką jakies emulsji, a moze istnieje jakis klej na k-g. Prosze o porady

Możesz położyć płytki na k-g przy użyciu dowolnego kleju pod warunkiem ,że wcześniej potraktujesz płytę k-g gruntem .Wystarczy najzwyklejszy Atlas i najzwyklejszy grunt.Grunt ma za zadanie wzmocnić podłoże.

Cytat:
2007-08-09 22:08:39, BRom pisze:
Możesz położyć płytki na k-g przy użyciu dowolnego kleju pod warunkiem ,że wcześniej potraktujesz płytę k-g gruntem .Wystarczy najzwyklejszy Atlas i najzwyklejszy grunt.Grunt ma za zadanie wzmocnić podłoże.

tylko w 50% przyznam ci racje! pomaluj Unigruntem płyty karton-gipsowe, musisz kupić specjalna siatkę z takich nitek jutowych i atlas plus, po położeniu atlasu, w surowy klej wtapiasz tą siatkę żeby weszła w głąb kleju, i wyrównujesz. Nie tnij siatki połóż na cala ścianę ona ma za zadanie wzmocnić powierzchnie pod płytki, po przeschnięciu możesz kłaść płytki na zwykły klej, nie baw się w inne pierdoły bo albo ci odparzy płytki albo będą pęknięcia na fugach

dobra widze ze opinii tyle co nie miara, a jesli poloze plytki bezposrednio na karton gips po wczesniejeszym zagruntowaniu zwyklym klejem ceresitem cm-11 to co sie stanie??? Znam goscia ktory mowi ze tak robil u siebie w domu i jest git.

Cytat:
2007-08-10 06:45:06, misiekwwa pisze:
dobra widze ze opinii tyle co nie miara, a jesli poloze plytki bezposrednio na karton gips po wczesniejeszym zagruntowaniu zwyklym klejem ceresitem cm-11 to co sie stanie??? Znam goscia ktory mowi ze tak robil u siebie w domu i jest git.

Ja tak mam od 3 lat w kuchni położone płytki i jest OKi
Płytki były kładzione bezpośrednio na zieloną płytę bez zagruntowania.

Ale w łazience to zastosował bym jakiś grunt.
Tam jest więcej wilgoci, no i więcej płytek (ciężar)

pytalem sie w firmie okazuje sie ze musi byc klej elastyczny czyli np atlas plus po 50 zl worek

Cytat:
2007-08-10 10:21:20, misiekwwa pisze:
pytalem sie w firmie okazuje sie ze musi byc klej elastyczny czyli np atlas plus po 50 zl worek

A ja zagruntowałem płyty uni gruntem, położyłem na normalnym kleju bez żadnych siatek i innych tam i trzyma.
Praktyka prosto z Kanady - a oni tam mają wieloletnie doświadczenie w płytach drywall.
Chyba że dlatego, że nie wie że ma nie trzymać

Cytat:
2007-08-10 10:21:20, misiekwwa pisze:

mówilem! widzisz za siatke na 3x3m dasz 10zB i masz pewnoc ze ci nic nie skruszeje czy odpadnie tu niechodzi zebys zrobiB podBoze o grubosci 1cm wystarczy zagruntowac plusem na 2mm i wpakowac siatke potem kBadziesz normalnie jesli kBadziesz w kuchni pomiedzy meblami góra-duB siatka jest zbednaale to Bazienka na caBa sciane zreszta twój wybur ja siedze od lat

Misiek Ty lepiej załóż 1 wątek budowlany dotyczący Twojego remontu - tak będzie łatwiej

A ja proponuję Miśkowi zalogowanie się TUTAJ
dowie się dużo więcej niż na forum motoryzacyjnym

Cytat:
2007-08-11 22:50:10, Madziarka pisze:
A ja proponuję Miśkowi zalogowanie się TUTAJ dowie się dużo więcej niż na forum motoryzacyjnym

No i jeszcze trochę i rzuci swą robotę i zajmie się czymś konkretnym na wyspach. Zazdroszczę mu.

A powiem wam ze coraz bardziej sie w niektore rzeczy wprawiam od rana do wieczora siedze przy tym remoncie i coraz wiecej rzeczy wiem i umiem, ah gdyby tej kasiorki bylo wiecej to by sie lepiej robilo. bo jak widze jak niektorzy fachowcy pieprza robote to szkoda gadac, dzis zauwazylem np ze : mam nad kabina prysznicowa zrobioną taka z k-g oponke w srodku ktorej jest podswietlenie i wentylator mozna to obejrzec:tu
Co prawda to nie moja lazienka ale mam podobnie wykonanie przez tego goscia, z ta roznica ze ja chcialem miec wentylator okragly i takowy zakupilem i powiedzialem mu ze ma fi 125 a on wycial dziure na fi 130 i ni w 5 ni w 10 nie szlo go zamontowac i musialem wlozyc prastokatny. a mnie takie szczegoly wpieniaja i wyprowadzaja z rownowagi ale nauczony bledami od jutra z kazdym fachura podpisuje umowe o dzieło. p.S CZY ISTENIEJE JAKIS SPOSOB NA WYREGULOWANIE DRZWI BO TAK MI GIGANT OBSADZIL ZE SIE NIE ZAMYKAJA, OPROCZ ZAWIASOW BO TYM JUZ PROBOWALEM?? JAKIES PODKLADKI ITP??

Cytat:
2007-08-12 23:01:17, misiekwwa pisze:
p.S CZY ISTENIEJE JAKIS SPOSOB NA WYREGULOWANIE DRZWI BO TAK MI GIGANT OBSADZIL ZE SIE NIE ZAMYKAJA, OPROCZ ZAWIASOW BO TYM JUZ PROBOWALEM?? JAKIES PODKLADKI ITP??

do tego musisz kliknac jakąs fote nawiasów