MotoNews.pl
11 [Scoupe] Woda w bagażniku (uszczelka?). (192386/89)

[Scoupe] Woda w bagażniku (uszczelka?).

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
koledzy moze mial kto taki problem z scoupe po duzym deszczu mam wode w bagazniku zbiera sie ona w lewyn narozniku a raczej na wysokosci nadkola auto niejest pordzewiale ani nic wiec niewiem z kad ta woda sie moze brac ???????

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2008-03-14 19:09:12 ]

dziura w narożniku bagażnika przy nadkolu - bardzo popularne

lub przy antenie (o ile masz w tylnym błotniku takową)

ja mam wlasnei takie dziury przy tylnich nadkolach i tez mam wode kurde. cza z tym robic jak najszybciej bo pozniej bedzie gorzej.

He he , a ja myslalem ze tylko w mojim Hyundku woda cieknie do bagaznika Tak jak wyzej , Stawiam na Antene zasilikonowalem wszystkie mozliwe dziury , łacznie z mocowaniami stopu , i mocowaniami amorków klapy, anteny nie ruszalem wiec to raczej tamtedy woda wali. PZDR

ale w scoupe antena jest na dachu a woda mi ciekla przez wywietrznik ale juz to zalatwilem

Cytat:
2007-08-17 23:15:01, maniek200583 pisze:
ale w scoupe antena jest na dachu a woda mi ciekla przez wywietrznik ale juz to zalatwilem

Jak to rozwiązałeś?
Lada dzień składam auto po lakierowaniu więc warto się z tym od razu uporać.

na poczatku prubowalem to zamalowac zywica epoksydowa ale nic niedalo jak sie okazalo woda leciala rowniez tymi rowkami w tej kratce wiec kratke wywalilem i zakleilem z jednej strony ta dziure po kratce siatka z wlokna szklanego i zamalowalem zywica i spokuj mam )

w moim poniaczu tez mam wode w bagazniku
juz nie mam na nia siły
tak sobie myslałem - moze od środka zakleić silikonem albo wcisnąc pianki montazowej..... mi cieknie z prawej strony tj. paseżera, co o tym myslicie?

aha
jeszczew jedno apropos - cieknie mi tez z przodu przy drzwiach kierowcy - kapie sobie woda delikatnieuszczelka chyba, zreszta jak jade więcej jak 120kmh to strasznie świszczy - nie wiecie co z tym zrobic....-uszczelek chyba kupic nie idzie nowych - cio...?

sprawdz uszczelke od szyby tam u gory bo ja mam krzywo zamontowana i nie da sie glebiej schowac szybe. misie nic nie dzieje ale ty moze masz gorzej to tez moze byc przyczyna piszczenia. wogole to piszcznie bedziesz mial od ktorejs nieszczelnosci.

ahaa wode w bagazniku to tez mialem ale ja to mialem dziury w nadkolach tylnich i przez nie mi lalo wode. dziru zalepilem ale jeszcze nie dalem rady sprawdzic czy juz jest ok bo nie bylo deszczu. chodz wydaje mi sie ze juz nie bedzie lalo. a kratka ta z tylu to powinna byc nie zalepiona bo jak wlancasz wentylator i wciaga powietrze do auta to gdzies to powietrze powinno wychodzic a jak sie bedzie mialo szczelne auto to nie wiem jak to bedzie dzialalo ale raczej nic dobrego.

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2008-03-19 12:54:38 ]
[ powód edycji: złączono 2 posty pod rząd ]

no i u mnie jest woda w bagażniku, chodzi o lewy narożnik, zdejmuję tapicerkę i na jej górze, tam gdzie wchodzą kable z klapy zobaczyłem to:
Tapicerka

a tu jest woda w bagażniku:
Woda

Przyczyny szukać w tych kratkach wentylacyjnych

ja miałem to samo odkręć tylne lampy zdemontuj tapicerkę i sprawdź jak wyglądają narożniki jeśli są pordzewiałe być może tedy dostaje się woda ja miałem tak samo.............

U mnie też niestety woda jest w bagażniku, wcześniej tego nie zauważyłam, jak auto sprzątałam to było pełno wody i koło zapasowe aż pływało