Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kubas77 avensis Wieliczka | 2007-08-21 17:55:19 Witam. Mam ten sam problem tyko mam silnik diesla 2.0 TD . Raczej to nie silnik tylko skrzynia . |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2007-08-22 15:41:13 Może sa za duże wahania w informacji o składzie mieszanki i zaczyna zbyt mocno obcinac dawke paliwa. |
Synex carina E Żory | 2007-08-24 14:30:06
A czy da się to sprawdzić bez zdejmowania kolektora ? Próbowałem dotrzeć w te rejony od gory, ale nie ma szans wetknąć tam ręki. No i jak to sprawdzić ? BTW: Siłownik podciśnienia to ten "grzybek" pod kolektorem do ktorego wchodzi od dolu wężyk podciśnienia a z góry wyłazi z niego jakiś pręcik ? -- pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: Synex dnia 2007-08-24 14:32:33 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-08-24 22:21:55
Tak ten precik powinien byc zesprzeglony z osia przepustnic kolektora.Jak wezmiesz strzykawke lekarska i wytworzysz podcisnienie to ma sie poruszac.A u ciebie ten precik sobie dynda?? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2007-08-25 20:33:11 Do tych elementów można dostać się od spodu (ale też się trzeba nagimnastykować). Mam czasem podobne objawy (coś w stylu delikatnego poszarpywania przy jednostajnej jeździe w okolicy 2,5 tyś obrotów na 4 lub 5 biegu. Wymienione wszystkie elementy układu zapłonowego, nowe platynowe świece, opisywany niżej układ przepustnic w kolektorze sprawny i nic wymienianie i grzebanie nie dało. Ten efekt poszarpywania dalej jest ,ale zauważyłem że występuje on tylko na pewnych typach asfaltu niedawno kładzionego który ma takie niewielkie nierówności i zaczynam podejrzewać że to poszarpywanie może pochodzić z zawieszenia. |