Znikajace kierunkowskazy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukalem w archiwum ale nie mam pewnosci co jest nie tak.
Najpierw moze opisze dokladnie objawy.

Wszystko dziala az w pewnym momencie przestaje, Wlaczam kierunek (obojetnie czy lewy czy prawy ) kontrolka sie zapala na zielono nie sluchac przerywania kierunki znikaja.

Po jakims czasie wlaczania w lewa i prawa strone w koncu zaaskakuja i dzialaja poprawnie.

macie jakies pomysly

było na forum nie raz...
ale po kolei:
zespolony
skrzynka
przekaźnik
bezpiecznik

Bylo bylo duzo o nie odbijajacych kierunkach,
a o tym przypadku to nie az tak wiele.
Pytam moze ktos mjal podobny przypadek. Jakos go rozwiazal.

chyba jedyna rada to srpawdzić to co napisał surec.
Ja zaczął bym chyba od zespolonego, rozkrecić i sprawdzić czy wszytsko styka w nim.

Zacznij od kupienia nowego przekaznika (przerywacza) kierunkowskazow Nie dalej niz tydzien temu placilem 12 zlotych i to rozwiazalo problem. Wymiana jest banalnie prosta. Odkrecasz plastikowe oslony kierownicy i po lewej stronie zespolonego, na dole jest wpieta czarna kostka. Wypinasz, wkladasz nowy przkaznik i cieszysz sie kierunkami poprawnie dzialajacymi. Jak to nie pomoze to dopiero kombinuj z zespolonym.

[ wiadomość edytowana przez: darmcdoman dnia 2007-08-14 16:49:25 ]

to przekaźnik kolego odkręć osłonke wokół kierownicy (klucze torxy) wyciągnij przekaźnik, lekko rozewrzyj styki i ma być

Zgadzam się z kolegą koala, miałem tak w cabrio, wymiana przkeźnika (tego pod zespolonym - wlasnie od kierunków) rozwiązała problem.

No aby zakonczyc ta historie napisze ze wlasnie ten przekaznik byl walniety wyjolem ze starego i wlozylem i chodzi. Dziekuje za wszystkie uwagi i sugestie