MotoNews.pl

Podwojne ryglowanie drzwi a zamykanie zamka z pilota?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem czy w kazdym escorcie tak jest, ale u mnie jest taka opcja ze po przekreceniu kluczyka najpierw w kierunku tylu auta, a nastepnie przodu drzwi sa ryglowane podwojnie, przez co pociagniecie klamki od srodka nie otwiera nadal drzwi.

Zalozylem pilota do oryginalnego centralnego zamka, ale nie wiem jak zrobic aby to podwojne ryglowanie drzwi bylo mozliwe rowniez z pilota...
Z pilota na ta chwile dziala mi tylko tak jakbym zamknal kluczykiem w normalny sposob czyli przekrecajac kluczyk w kierunku przodu auta.

To ryglowanie jest o tyle istotne w cabrio ze jak parkuje gdzies z otwartym dachem to nikt sobie przez przypadek drzwi nie otworzy wkladajac reke do srodka samochodu

Przerabial ktos moze podobny temat?

ps. medytuje rowniez gdzie podpiac kabelki od zalozonego sterownika centralki, abym mogl domykac szyby z pilota (sterownik ma taka opcje, ale nie wiem gdzie sa kable od sterowania szybami)

-----------------
passionford.pl

na elekryce sie nie znam ale za logiczne uważam dotarcie do sygnału z oryginalnego sterownika idącego od alarmu

No ja niestety na elektryce tez sie nie znam... wiec jak tu odnalezc te wlasciwe kabelki o ile wogole to sie da zalatwic kabelkami, nie wiem, moze to jest jakis mechanizm "only z kluczyka"

-----------------
passionford.pl

a central orginalnie miales ? jesli tak to czy jesli blokowales kluczykiem podwojnie, to cz yz drugimi drzwiami dzialo sie to samo ?

Cytat:
2007-08-15 23:07:04, zenq pisze:
a central orginalnie miales ? jesli tak to czy jesli blokowales kluczykiem podwojnie, to cz yz drugimi drzwiami dzialo sie to samo ?

Nie do konca rozumiem pytanie
Masz na mysli czy jesli wloze kluczyk w drzwi pasazera i przeprowadze kombinacje taka jak w drzwiach kierowcy to czy sie tez zamkna podwojnie? - nie sprawdzalem, ale raczej tak.

Centralka jest oryginalna.

-----------------
passionford.pl

Oj kurcze bo bede musial dac auto do jakichs "fachowcow" jak mi nikt nie pomoze a wlasciwie to bym nie chcial..

-----------------
passionford.pl

hmm... poprostu chodzi mi o to czy central rownierz rygluje drzwi podwojnie... jesli tak, to musisz przeleciec miernikiem po kablach od centrala i zobaczyc co sie na nich dzieje podczas podwujnego ryglowania... bo byc moze daje normalnie sygnal jak kazdy inny central, a moze daje np. najpierw sygnal zamkniecia potem otwarcia, co juz ciezko bedzie podpiac od pilota...

Cytat:
2007-08-17 13:23:40, zenq pisze:
hmm... poprostu chodzi mi o to czy central rownierz rygluje drzwi podwojnie... jesli tak, to musisz przeleciec miernikiem po kablach od centrala i zobaczyc co sie na nich dzieje podczas podwujnego ryglowania... bo byc moze daje normalnie sygnal jak kazdy inny central, a moze daje np. najpierw sygnal zamkniecia potem otwarcia, co juz ciezko bedzie podpiac od pilota...

Powiem to tak: centralny zamek bez pilota byl w escorcie jak go kupilem, jest to oryginal Forda.
Jak przekrece kluczyk w prawo, a potem w lewo to drzwi sa ryglowane podwojnie - zarowno lewe jak i prawe.
Jesli przekrece kluczyk tylko w lewo to zamykaja sie rowniez lewe i prawe drzwi, ale juz bez tego podwojnego ryglowania.

Pilota do tego centralnego zamka dokupilem na allegro wraz z alarmem, po podpieciu go pod centralny zamek zamykaja sie drzwi tak jak bym przekrecil kluczyk tylko w lewo.
(oczywiscie mam na mysli wcisniecie guzika na pilocie, bo kluczykiem dalej moge zamknac z podwojnym ryglowaniem)

Sprobuje tym miernikiem cos pobadac, ale nie wiem czy beda jakies efekty

-----------------
passionford.pl

[ wiadomość edytowana przez: _Maly_ dnia 2007-08-17 13:58:15 ]