Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JanuszW HF MEMBER HYUNDAI GETZ Koszalin | 2007-08-27 20:10:17 Mam ten sam problem.
Czy udało sie rozwiązać? Jeśli tak to jak. Pozd |
![]() MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2007-08-28 09:29:40 Było kiedyś to szerzej opisane przy okazji instalacji radia.
Chyba termos to opisywał. Poszukaj dokładniej, musi gdzieś być. W każdym razie o ile pamiętam to do zatrzasków konsoli da się dostać po wymontowaniu schowka, a schowek dość łatwo się demontuje, wystarczy wyciągnąć po obu stronach na górze takie trzpienie które nie pozwalają mu wypaść i opuścić go na dolnych zawiasach... EDIT: W tym wątku znajdziesz co nie co na temat zdejmowania konsoli: KLIK, ale podejrzewam, ze już ten temat widziałeś... Proponuje abyś uderzył bezpośrednio do termosa na priw, albo gg, na pewno dużo Ci pomoże, rozebrał w Getzie już chyba wszystko ![]() [ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-08-28 09:44:54 ] |
![]() MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2007-09-14 14:16:38 U mnie również świeci. |
zbyszkoz HF MEMBER Hyundai Getz Dąbrowa Górnicza | 2007-09-15 10:18:04 Mam prośbę. Zbieram przydatne informacje i opis parametrów do Getza w pliku word. Przykłady tematów: Parametry Getza, Parametry felg, Parametry opon, Świece zapłonowe NGK BKR5ES-11 i inne, Amortyzatory, Obszywanie kierownic, Demontaż konsoli środkowej, Filtr kabinowy FILTRON K1182-2X, oraz adresy sklepów z częściami.
Jeśli ktos chce, niech poda maila to mu wyślę. Liczę tez na Wasze zbiory. Książka serwisowa to nie jest, ale gdybyśmy się tak wymienili wiedzą, może troche by się uzbierało... |
![]() klodek HF MEMBER Getz z LPG Wrocław | 2007-09-17 14:59:33 Wymiana żaróweczek w konsoli środkowej zakończyła sie pełnym Sukcesem ![]() Do podświetlenia pokręteł od nawiewów potrzebne dwie diody piątki "5" Do przycisków; awaryjne -biała "3", przeciwmgielne biała "3" i w moim przypadku czerwona "3" demontaż konsoli doskonale opisany jest poniżej a wymiana żarówek jest bardzo prosta, zwykły płaski śrubokręt ![]() Największy problem sprawiło mi kupno części !! Diody "5" są na 12V Diody "3" są na 1,5V wiec trzeba montować rezystor. w sprzedaży są tez 12V ale połowę Wrocławia zjechałem i nie znalazłem ich (brak na stanie)... wiec diodę włożyłem w kapturek i na kapturku rezystor ![]() Podsumowanie: Diody plusy: nie palą sie !! (działa o wiele dłużej niż żarówka) Diody minusy: świecą na wprost - osłabia to efekt końcowy (polecam te o wzmocnionym działaniu) Żarówki plusy: bardzo szybki montaż Żarówki minusy: zaraz sie spalą i będzie trzeba znów wszystko rozkręcać :| następnym etapem będzie podświetlenie zegarów na czerwony kolor, tylko tym razem poczekam na zamówione 12V diody ![]() |
![]() klodek HF MEMBER Getz z LPG Wrocław | 2007-09-17 15:05:24 jeszcze pytanie...
by sie dostać do przycisku od elektr. szyb to trzeba ściągać cały boczek w drzwiach ? |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-09-18 19:01:49
Ile zapłaciłes za wszystko? Zmotywowała mnie Twoja wymiana i jutro walcze z accentem i tez sie zastanawiam czy nie wymienić wszystkiego co się da za jednym podejściem i miec spokój później. |
![]() klodek HF MEMBER Getz z LPG Wrocław | 2007-09-19 20:54:33 diody kupowałem po 40gr/szt...
w sklepach kupuje sie je po około 1zł. Z mojego doświadczenia proponuje [ultra jasne] no i nie zapomnij o 12V !! Powodzenia ![]() Ja w ten weekend będę ciągać zegary i boczki w drzwiach ![]() ![]() Pozdro |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-09-19 23:19:47
Dobra, jestem po ![]() ![]() Operacja w miare prosta, ze strat własnych to dwa bezpieczniki mi się udało wysłać w smugę cienia ![]() ![]() |
![]() klodek HF MEMBER Getz z LPG Wrocław | 2007-09-20 08:06:03
Zastanawiam sie jak Ci sie udało spalić bezpieczniki :| ![]() Jak podłączysz diodę odwrotnie to porostu ni zaświeci :| |
kml HF MEMBER Accent 3D wAw | 2007-09-20 17:37:50
A bo to wymaga odpowiedniej dozy talentu ![]() Swoją drogą czerwona 10 to bezpiecznik numer 1 w accencie ![]() ![]() |
![]() klodek HF MEMBER Getz z LPG Wrocław | 2007-09-20 21:27:48 a kupowałeś diody "Super mocne" czy zwykłe ? |