MotoNews.pl
11 BMW E36 1.8i Problem z silnikiem (192981/0)

BMW E36 1.8i Problem z silnikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na wstępie witam wszystkich

Problem to taki silnik niby dobrze chodzi ale jak jedziesz to skacze objawy jak by nie dostawał paliwa i krótkimi skokami się rozpędzał, no i mocy niema . Z tłumika dochodzi dźwięk jak by traktor chodził tylko nie tak głośno tylko dzwięk prryt prryt prryt.
jak jedziesz to jak by nie miał wysokich obrotów no i trzęsie nim. Problemy ten to nie wszystko ma czasami problemy z odpaleniem no i kilka razy pokręcę i odpala no i obroty skaczą, gdy chcę ruszać zaczyna się dławić i krótkimi skokami do przodu teraz to masakrycznie skacze kurcze jestem laicki z takimi silnikami bo miałem poloneza tylko się nie śmiejcie ale tam jak coś nawaliło to wiadomo było od razu co hehe.

Cytat:
2007-08-19 22:25:41, Wedur pisze:
dzwięk prryt prryt prryt

to może byc brak katalizatora a to że Ci dziwnie odpala i że niema mocy to może byc milion różnych rzeczy;) pozdro

sprubuj od sondy lambdy ja w swojej e36 1.8 miałem takie same objawy i była to sonda

Napisz co to za BMW który rok produkcji czy masz katalizator i ile kilometrów przejechane. Bardzo prawdopodobne że jeżeli masz powyżej 150 tyś km przejechanych i jeszcze oprginalny katalizator to mógł się rozsypać w środku i zatkać. Dlatego mogą być problemy z z mocą wchodzeniem na obroty, odpalaniem i nierówną pracą silnika ponieważ spaliny nie mają ujścia.

Siemka problem rozwiązany zacząłem od najprostszej rzeczy czyli od kabli no i tu zdziwienie kabel miał zwarcie i nie chodził na jednym garze czy jakoś tak i dlatego praca silnika nierówna no i to dławienie podczas jazdy.

Gregi83 bunia jest z 91r ma cztery lata w Polsce no i 253 tyś. Ale kata miała chyba
wymieniane bo wygląda na nowy

Dzięki za pomoc no i sorka za zaśmiecenie forum ale myślę że przyda się to innym by zaczęli od najprostszych rzeczy pozdro. i jeszcze raz dzięki