MotoNews.pl

Woda w bagazniku?niemam juz sily na nia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
za 1 razem, dostawala sie przez lampe
za 2 razem przez uszczelka tylnej szyby
za 3 razem przez mala boczna szybkea za 4 razem niemam pojecia z kad sie przedostaje?????
wyciagnolem wszystko z bagaznika i podczas ulewy obserwowalem i cisza nawet jezdzilem samochodem i obserwowale zaloze ten filc z bagaznika spadnie deszcz i mokro???wiec znow sciagam wycieram susze jezdze bez wykladziny i podczas deszcu jest suchoooo
zaloze znow ja i po deszczo mokrusko dostaje juz do glowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A masz orginalne dodatkowe, trzecie swiatło stopu bo mi tamtędy się lało

mam dokładnie ten samp problem

Koledzy, problem ten był wielokrotnie opisywany już na forum ale co mi tam, napiszę jeszcze coś co pominęliście a mianowicie... jest jeszcze coś takiego jak wywietrznik w bagażniku a właściwie dwa przy obu błotnikach. można je zobaczyć dopiero po zdjęciu boczków w bagażniku. Polecam zdjąć zderzak, i pociągnąć łączenia tych wywietrzników z karoserią silikonem bo fabryczna guma po latach parcieje i nie trzyma. Przez to woda dostaje się do bagażnika

-----------------
Na stanie Nissan X-Trail 1.6 DIG-T 163 KM 18.09.2017.
Był:
Złomek MKVII 1.6 90 KM HB 5D 10.06.1999,
Asterix H 1.6 116 KM HB 5D 19.12.2011.

mi waliło z pod nakrętek mocowania zderzaka zrobiłem podkładki z dętki pod zderzak... przestało !

Miałem ten sam problem i pomogło:
1. Lampa lewa uszczelniona
2. Uszczelka pod wycieraczka tylnej szyby
3. Odpowietrzniki po bokach pod zderzakami
4. Osłona przewodów łącząca klapę z dachem
5. Uszczelka przy wlewie paliwa
Teraz sucho choć ostatnio się przeraziłem bo znów było mokro ale okazało się że 1 litrowa butelka z wodą była nie dokręcona

a było na forum:
klik
Ważne jest, czy zacieka Ci od gówy z dachu, czy od dołu spod kół (u mnie nieszczelnmość jest po wymianie blach wlewu i nadkola)?

Kolego ja sprawdzałem następujące rzeczy i zabezpieczałem je silikonem:
1. Obie lampy i ich śruby mocujace
2. Wszystkie nakrętki od mocowania zderzaka
3. Wywietrzniki bagażnika, po obudwu stronach po zdjęciu zderzaka
4. Jakieś gumowe dziury w podłodze pod wykładziną
5. Wlew paliwa, a dokładniej jego uszczelke - sprawdź to może cieknąć tędy i nie jest to bardzo widoczne. Po proistu powolutku i pomału woda się dostaje do bagażnika.

Mi przerdzewiała buda w miejscu, o którym wspominał Kalor, tzn przy tych wywietrznikach. Dziurę widać było dopiero po zdjęciu zderzaka i temu ciężko było namierzyć źródło przecieku Włókno i żywica załatwiły problem.

Zdjęcie zderzaka to kwestia odkręcenia 4 śrub, więc można szybko zweryfikować stan blacharki pod zderzakiem.

moja wersja tez to ma HB5d
ale teraz stał na powietrzu cztery nocki i sucho
leje się zawsze po prawej stronie w okolicy wlewu , który uszczelniłem silikonem,
ale myślę że nadkola by pomogły sam tego nie robię bo zmieniam autko.... mam życzenie