Klocki hamulcowe w omie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko... po odpaleniu silnika pali mi sie lampka o klockach hamulcowych... gasnie przy pierwszym uzyciu hamulcow... Czy to tak ma byc czy to jest info ze trzeba je juz wymienic? Bo chyba powinna sie ta lampka palic caly czas... Raz tak mialem po chlodnej nocy ze mimo ze kilka razy przyhamowalem to nie zgasla... . Poza tym mam pytanko... jaki jest mniej wiecej koszt klockow do mojej omy (zakladajac ze wymienial je bede sam).
Pozdrofka

koszt klocków do jazdy --> 70 z groszami...

koszt klocków, które będą hamować --> od 120zł...

ale przecież wszysko jest w archiwum... włącznie z opisami, które są najlepsze i najlepiej się sprawdzają...

Jak się zapala kontrolka to wymianiać i to szybko bo zniszczysz tarcze

Witajcie
Ja wlasnie wczoraj podarowalem bestii nowe klocki, cena 137 pln, dostala jeszcze nowe laczniki stapilizatorow i tuleje wahaczy.
Powiedzcie jak czesto wynieniacie takie rzeczy w zawieszeniu bo ja zauwazylem, ze przy naszych drogach to rok do poltora max.
Pozdrowka
Arek

co do tej lampki. to świeci się po uruchomieniu silnika i gaśnie po naciśnięciu pedału hamulca tylko i wyłącznie po to aby wiedzieć czy OBA ŚWIATŁA hamulca są sprawne. / wyciągnij jedną żarówkę i kontrolka nie będzie gasła/
co do kontroli klocków to nie polecam polegania na czujnikach przy zaciskach. lepiej co kilka tysięcy zobaczyć stan kloców "naocznie"

.

[ wiadomość edytowana przez: robert_kraków dnia 2003-06-26 14:55:45 ]