Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
homer171 Esesman Wrocław | 2007-08-27 19:42:03 Dzieki za pomoc byla naprawde bardzo duza. Sam sobie z tym poradzilem.
|
homer171 Esesman Wrocław | 2007-09-02 23:41:07 AHA to wszystko wiadomo.
Nie masz kabla nie masz programu. to za wiele nie zrobisz. nawet jesli rozwiercisz dysze to musisz to wyregulowac. Ale nie kazdy gazownik ma program z mapa to normalnie trzeba miec licencje na omvl i klucz sprzetowy wielu tego nie miało. Jest mały problem bo wina moze byc wszedzie. Zle wwiercone dysze w kolektor zle wciete w benzyne za male dysze w listwie ale to watpliwe bo jak mowisz ze moc jest prawie taka sama. Jak bedziesz u gazownika to zobacz na komputerze czy zmienia jakies wartosci w takiej tabelce z liczbami ok ?? |
cariniarz Carina e GLI Walbrzych | 2007-09-03 19:27:56
Jak byłem u niego (w sumie to u dwóch różnych) to zmieniali wartości w tabelach i to nic nie dawało. Ten który mi to montował to nawet ze mna jeżdził i zmieniał wartości podczas jazdy. Z tą mocą to już sam nie wiem raz mi sie wydaje że jest mocniej raz że słabiej. Gaz tankuję ciągle na tej samej stacji. Zapomniałem jeszcze napisać że gdy rozpędzam auto na maksa np.na trzecim biegu to przy 4000-4500 obrotów następuje lekkie szarpnięcie i powyżej idzie normalnie.I tak na biegach od 1-4. Na benzynie tego nie ma. Może na gazie ma tak byc? |
homer171 Esesman Wrocław | 2007-09-04 16:34:12 Wiec napewno masz jakas wade w montazu. Przy dobrze zamontowanym gazie i dobraniu podzespołow tak jak trzeba dla danego silnika. po odpowiedniej kalibracji powinno wszystko chodzic bez zadnego problemu. Ja tez mialem tarpnienia i szarpnecia na roznych zakresach obrotów. Sam od poczatku wstawilem cala wiazka. Od nowa nawiercilem dysze w kolektorze najbardziej optymalnie wzgledem wtryskow benzynowych i to wszystko. Pozniej zrobilem tylko kalibracje delikatnie wyrownalem roznice miedzy gazem i benzyna biorac pod uwage czas wtrysku benzyny na gazie i na benzynie i działalo bez zadnych problemow.
Wiec napewno cos ci spieprzyli. Jak zle cos zrobili to zadna konfiguracja mapy nie da zawsze bedzie zle. |
cariniarz Carina e GLI Walbrzych | 2007-09-04 22:56:25 No widzisz człowiek głupi, się nie zna, to mu ciemnotę wcisną : a to wymień pan świece, kable, filtry, jedź pan do Toyoty bo może coś z silnikiem itd.
Będę z Tobą w kontakcie, może coś poradzisz i u mnie. Dzięki! Nara. |
homer171 Esesman Wrocław | 2007-09-05 07:24:49 To stare chwyty. kable swiece filtry. a juz pozniej na sam koniec ze silnik jest juz na wykonczeniu to jedz na komputer moze cos oni poradza. tylko jest taka sprawa ze na benzynie chodzi ok a na gazie nie wiec to wina gazu na 100%.
Napewno da sie cos poradzic z tym. Kwestia obejrzenia. |
pkes Wrocław | 2007-11-11 13:05:02
Jak możesz to napisz w jaki sposób wyrównałeś czas wtrysku benzyny? Ja mam problemy z porannym rozruchem na Pb po jeździe na gazie i myślę, że to wina właśnie tej różnicy. |
romanoix volvo Sosonowiec | 2008-05-17 21:23:52 Hej, Ja również montowałem kilka lat temu OMVL’a . Wtedy nie zastanawiałem się jakie mają być dysze itp. Kupiłem gotowy KIT i go zamontowałem. Teraz kiedy przekładam tą instalacją z której muszę powiedzieć jestem bardzo zadowolony (bez problemowe funkcjonowanie przez cały okres czyli około 3-4 lata) napotkałem na kilka nurtujących mnie pytań,Po pierwsze czy dysze którymi dobiera się przekrój do pojemności silnika to dysze wkręcane do listwy (tak przypuszczam) czy dysze zamontowane w kolektorze (krućce) o znormalizowanym przekroju ? (te właśnie zostawiłem w starym aucie zaślepiając je).Pytanko dwa: czy mógłbym liczyć na skan instrukcji a zwłaszcza wtrysków? Ojciec robiąc porządki pozbawił mnie tej wiedzy i teraz nie wiem jak się wczepić we wtryski ( w instrukcji były opisane przykłady dla różnych producentów wtryskiwaczy.Pytanko trzecie : Jak sądzisz , za duże wtryski mogą spowodować większe zużycie spalania lub niemożność wyregulowania ?? W końcu programujemy centralkę co do czasu podawania paliwa …Pytanko 4 : W BMW miałem reduktor podpięty do obiegu wewnętrznego silnika ( ciecz).Teraz w Volvo nie widzę żadnego węża gumowego oprócz głównych do chłodnicy oraz do nagrzewnicy . Czy to właśnie te z nagrzewnicy mogą mi służyć do podgrzania reduktora?Za wszelkie info będę Ci wdzięczny. Pozdrawiam ![]() |