Avensis 2004 Climatronic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może juz ktos o tym pisał, ale nie znalazłem więc.... mam Ave 04' i zwykła klime, sterownik z 3 pokrętłami, zastanawiam się czy można go wymienić na sterownik Climatronica, jednym słowem czy mozna zmienić manuala na automat.... na prosty rozum, kupuje sterowanie climatronic na allegro za 500zł wymieniam i po problemie... czy komuś coś na ten temat wiadomo? czy jest jak myśle czy trzeba wiele przerabiać i gra nie warta jest świeczki...?

A jak kupisz sobie pilota do bramy,to teraz stodola bedzie sie sama otwierac??Czyms ten panel chyba steruje...tak na chlopski rozum.

nie wiem jak w manualu,ale w automacie każdą kurtyną wlotów powietrza steruje silniczek-czy sterowanie w manualu pokrętłem kierunku nadmuchu steruje silniczkami czy jest to sterowanie mechaniczne żaluzjami ?jeśli steruje silniczkami to może się udać.jeszcze tylko czujnik temperatury przy szybie trzeba będzie dodać.

Cytat:
2007-08-26 07:30:36, kiki pisze:
nie wiem jak w manualu,ale w automacie każdą kurtyną wlotów powietrza steruje silniczek-czy sterowanie w manualu pokrętłem kierunku nadmuchu steruje silniczkami czy jest to sterowanie mechaniczne żaluzjami ?jeśli steruje silniczkami to może się udać.jeszcze tylko czujnik temperatury przy szybie trzeba będzie dodać.

hmm no właśnie nie wiem, czytałęm na necie że można łatwo przerobić manuala na auto, jeśli tylko sterowanie jest elektryczne a nie na linki, tu mamy elektryczne bo ze strownika wychodzą wtyczki tylko jak jest dalej, napewno trzeba czujniki...