Ile gazu palą wasze MR-y?? Problem ze spalaniem!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie i panie jeśli można wiedzieć to proszę o info ile "łykają" Wasze fiaciki 125p gazu ?? bo ja chyba mam problem ze spalaniem ponieważ aktualnie po regulacji gazu w warsztacie mój car (1500) łyka około 14 litrów gazu (70 kilometrów za 10 litrów). Jeśli można to podzielcie się informacjami jak zmniejszyć spalanie na gazie bo wiem że powinien on palić około 10 litrów na sto km. Przynajmniej tak mi palił przed kpitalnym remontem silnika. I nie wiem jak sobie z tym poradzić ponieważ byłem ustawiać gaz już dwukrotnie i jednym słowem "dupa!"
HELP!!

Mój fiacik spala około 9 litrów gazu (mniej więcej 1/3 po mieście Łodzi, reszta poza miastem).
Hammster, czy zawsze tankujesz na tej samej stacji czy tak bez reguły? Z jakimi prędkościami jeździsz?

poszukaj w wyszukiwarce , 12-16 po mieśce to "norma"

jak koledzy napisali , pali w normie , mój palił 13 po mieście przy jeżdzie w okolicach max momętu obrotowego czyli 3000 - 4000 obr / min , na trasie nie udało mi się zejść poniżej 10.5

Mój pali 12 benzyny

Ja miałem podobny problem
Byłem u szanownych Pnaów "gazowników" na regulacji już kilka razy... Bo moje "cudeńko" po mieście potrafiło zjeść 16
Zrobiłem rozrząd, zrobiłem luzy zaworów, zapłon... nic nie pomogło
Zabrałem sie za regulacje sam na tzw. "bąbelki" z forum o LPG i teraz w trasie zjadł mi niecałe 9 a po mieście tak ok. 11
Jednak jak "podeptam" to 13l nie ma w baku
Coś za coś

Cytat:
2007-08-25 23:46:13, krzyszthof pisze:
Mój fiacik spala około 9 litrów gazu (mniej więcej 1/3 po mieście Łodzi, reszta poza miastem). Hammster, czy zawsze tankujesz na tej samej stacji czy tak bez reguły? Z jakimi prędkościami jeździsz?

Przeważnie tankuje na Krak Gazie ale zdarza się że jak mi już brakuje gazu to tanuje gdzie blirzej. Jeśli chodzi o jazdę to raczej nie jeżdze szybko!
Cytat:
Malyzwierz pisze:
Zabrałem sie za regulacje sam na tzw. "bąbelki" z forum o LPG i teraz w trasie zjadł mi niecałe 9 a po mieście tak ok. 11

Mógł byś wysłać linka do tej strony też chciał bym zaoszczędzić

Mój borewicz łykał 16litrów po mieście z mocnym butem(silnik 1.5) Natomiast z silnikiem 1.6 łykał podobnie. Kant mojego ojca po mieście brał max.9l a na trasie z 4 osobami palił skromne 7,5l co było jak dla mnie rewelacyjnym wynikiem.

Regulacja LPG

Proszę bardzo
Trochę czytania, ale dużo fachowej wiedzy