PILNIE KUPIĘ ESPERO LUB LANOSA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Absolutnie, zdecydowanie kupię ZADBANE Espero lub Lanosa. Interesuje mnie wyłącznie bezwypadkowy, czysty sympatyczny oryginalny egzemplarz (bez wiejskiego tuningu), tylko z województwa Mazowieckiego. Budżet na auto to ok 7 tys PLN.
Na ew propozycje (chętnie z foto) czekam pod- jmordecki@wp.pl

Pozdrawiam
Jaco

Jaco? No co Ty chłopie, po co Ci znów Espero, Corrolka już Ci się znudziła

Cytat:
2007-08-27 21:52:28, YeLonkoskY pisze:
Jaco? No co Ty chłopie, po co Ci znów Espero, Corrolka już Ci się znudziła

...dopiero tera zauważyłem ! ...dobreeeee!

Jaco! WYLUZUJ ....utrata stołka Moda Ci zaszkodziła czy jak ??...albo czynisz to w obawie przed zlotem IŁki 2 _2007 ??

A ja dopiero zauważyłem własny błąd - chodziło oczywiście o Corollę a nie Corrolę przepraszam Jaco za profanację.

A tak na poważnie to życzenie co do kupna pasowałoby raczej do poszukiwań auta kilkuletniego a nie Espero, bardzo trudno znaleźć auto w takim wieku bez wypadkowej historii bo jak już są to kto je sprzeda... Lepiej zajeździć niż dostać za nie 4-5tys a nawet 6tys złotych (bo nie wierzę, że obyłoby się bez targowania i zbijania ceny z 7tys złotych). Ale dobra rada - wchodź czasem na forum i wyczekuj oferty sprzedaży auta klubowego (oznaczonego tak ->[S]) teoretycznie bardziej zadbanego niż te z rynku.
P.S. Ja zanim kupiłem swoje drugie Espero śledziłem forum jakieś 2 miechy i obdzwoniłem wszystkie oferty ale były już nieaktualne. Klubowe auta rozchodziły się jak świeże bułeczki i pozostał mi "niemiec", w którego musiałem trochę włożyć by znów odznaczał się małą awaryjnością.

Hmmm, nie wiem czy koledzy się nie pomylili?
Nigdy nie miałem corolli, a post który zamieściłem, jest niczym innym jak rozpaczliwą próbą znalezienia od dawna poszukiwanego autka.
To co jest w ogłoszeniach lub w komisach do reszty mnie rozmontowało, gdyż co oględziny to padlina była gorsza od poprzedniej, więc zadałem sobie pytanie gdzie i czy w ogóle taki zakup jest do zrealizowania?
Okazuje się że Auta Klubowe mogą być taką alternatywą!
Dziękuje wszystkim kolegom za odpowiedzi na priv szczególnie za jedną(srebrne espero) . Obiecuję w tym tygodniu się spotkać na oględziny.
Gdyby jeszcze ktoś z kolegów mógł mi podsunąć jakąś ciekawą ofertę będę zobowiązany.
Pozdro
JACO

Cytat:
2007-08-28 19:27:17, JM44 pisze:
Hmmm, nie wiem czy koledzy się nie pomylili? (...)
Pozdro JACO

To był żart.
Jeden z klubowiczy , który do niedawna był modem tego forum ma nicka JACO i mieszka w Warszawie.
Jeździ w tej chwili corollą.

A wracając do tematu posta to mam esperaka w stanie igła (na koszt zainteresowanego mogę podjechać do każdego wskazanego warsztatu na sprawdzenie) z przebiegiem 63 tys km. (udokumentowane- najpierw książka serwisowa potem faktury)
Pojemność 1,8 rocznik 1999.
Wyposażenie to co miały wszystkie esperaki z tą pojemnością (oczywiście wszystko działa) + alarm prestige z centralnym w pilocie.
W tym tygodniu wymieniony rozrząd (gates) i olej (syntetyk).
Nowe opony letnie Kleber - przebieg 2tys.
Co dwa lata robione zabezpieczenie antykorozyjne.
Zdjęcia w profilu , ewentualnie mogę dosłać więcej.
Cena poniżej której nie zejdę to 10tys

Cytat:
2007-08-28 19:48:10, slawekk pisze:

Za 197 lat może któryś kolekcjoner tyle zapłaci.

Cytat:
2007-08-28 20:21:03, piotr_ek pisze:
Za 197 lat może któryś kolekcjoner tyle zapłaci.

No to postoi i poczeka nie ciśnie mnie
Jedyna rzecz jakiej mi w nim brak to klima , gdyby ją miał to w ogóle bym się nie zastanawiał nad jego sprzedażą.

OK
Nie skumałem dowcipu.
Gdybyś był zainteresowany moją ofertą 7 tys daj znać..

PS
Byłem przed chwilą i widziałem tego srebrnego.
Właściciel bardzo sympatyczny, auto też godne zainteresowania, lecz niestety to nie było to, więc szukam dalej..

[ wiadomość edytowana przez: JM44 dnia 2007-08-28 21:55:11 ]

[ wiadomość edytowana przez: JM44 dnia 2007-08-28 22:00:43 ]

Cytat:
2007-08-28 21:51:03, JM44 pisze:
Byłem przed chwilą i widziałem tego srebrnego. Właściciel bardzo sympatyczny, auto też godne zainteresowania, lecz niestety to nie było to, więc szukam dalej..

To w takim razie co to ma być to "to"? Uściślenie znacznie ułatwiłoby sprawę i zaoszczędziło czasu obu stronom.

Cytat:
2007-08-28 21:51:03, JM44 pisze:
Byłem przed chwilą i widziałem tego srebrnego.

Jakiego srebrnego?

Dziękuję WSZYSTKIM za odpowiedzi na mój post.
Ogłaszam wszem i wobec że udało mi się wreszcie nabyć prawdziwy IDEAŁ (zresztą dzięki temu forum)!!!
Auto wygląda jak z salonu.
Właściciel (jedyny) kupił Esperaka w salonie, jeździł nim tylko jak nie padało, zimą trzymał auto w garażu nakryte kołdrą a latem kocem...
Jak go zobaczyłem na żywo to aż uklęknąłem!!!
Musiał być mój

[ wiadomość edytowana przez: JM44 dnia 2007-09-06 16:32:36 ]

Cytat:
2007-09-06 16:31:43, JM44 pisze:
Dziękuję WSZYSTKIM za odpowiedzi na mój post. Ogłaszam wszem i wobec że udało mi się wreszcie nabyć prawdziwy IDEAŁ (zresztą dzięki temu forum)!!! Auto wygląda jak z salonu. Właściciel (jedyny) kupił Esperaka w salonie, jeździł nim tylko jak nie padało, zimą trzymał auto w garażu nakryte kołdrą a latem kocem... Jak go zobaczyłem na żywo to aż uklęknąłem!!! Musiał być mój [ wiadomość edytowana przez: JM44 dnia 2007-09-06 16:32:36 ]

Ile dałeś? Jaki przebieg i wersja?

Wrzucaj zdjęcia

Cytat:
2007-09-06 19:50:28, slawekk pisze:
Wrzucaj zdjęcia

Uważaj, bo zaraz Cię obśmieją.

Cytat:
2007-09-06 19:52:50, piotr_ek pisze:
Uważaj, bo zaraz Cię obśmieją.

Będziemy łaskawi

Cytat:
2007-08-28 19:48:10, slawekk pisze:

Dużo... ale za 7 góra 7.5 to byś sprzedał od ręki. Tak sądzę
Bo za 10 to można kupić nubę z 1999 i to z klimą.

Rocznik 96, ale odebrany z salonu 97, przebieg 52 tys km, silnik 1,5 16v. Wersja GLX. Zapłaciłem 5 300 PLN. Kolor bordowy metalik.
Dodam, że auto nie nosi śladów użytkowania i jest w 100% bezwypadkowe!!!!
Złożone miesiąc temu nowe opony bo koreańskie sparciały i nowy akumulator.
Wystarczy?

Cytat:
2007-09-07 18:26:17, JM44 pisze:
Dodam, że auto nie nosi śladów użytkowania i jest w 100% bezwypadkowe!!!!

Taniocha. Rozrząd chociaż zmieniony? Jak nie to natychmiast zmieniaj. Może przebieg mały, ale pasek napewno sparciał.

Wymienniony w zeszłym roku.
Jest f-ra