Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotrl Opel Corsa C 1.2 16V Rzeszów | 2007-08-28 14:22:23 Mam następujący problem z lewym światłem mijania - nie świeci.
Sprawdzałem: żarówka dobra, bezpiecznik dobry, przekaźnik dobry, mocowanie żarówki dobre. Sprawdzałem woltomierzem w gnieździe bezpiecznika wogóle nie pojawia się napięcie po włączeniu światła. Przekaźnik zamieniałem miejscami z tym ze światła prawego i jest OK. Czy ktoś miał podobną usterkę? Gdzie dalej szukać - bo niestety nie mam schematu. Auto to Corsa C z 2002 roku. |
piotrl Opel Corsa C 1.2 16V Rzeszów | 2007-08-29 21:49:51 Dziś rozpracowałem w czym problem. Mianowicie odpadł do środka reflektora jeden ze styków mocowania żarówki. Czy ktoś demontował i ewentualnie rozbierał reflektor Valeo w Corsie C? Czy jest to trudne, na co zwrócić uwagę? |
piotrl Opel Corsa C 1.2 16V Rzeszów | 2007-08-30 14:50:56 Poradziłem sobie z problemem. Okazało się, że styk nie odpadł tylko się lekko wtopił w plastykową obudowę i przez to nie kontaktował. Niestety nie obyło się bez wykręcenie reflektora.
Jeśli ktoś potrzebuje pomocy w podobnym problemie to służę pomocą. Tak poza tym to dużo mi pomogli w ASO AUTO-STYL w Krasnem niedaleko Rzeszowa. Pokazali mi kilka typów reflektorów, jak sie do nich dobrać i jak je zdemontować. I wszystko za free. Są jeszcze porządni ludzie na tym świecie. |
pafir łodz | 2008-07-18 14:25:29 tez mam problem z lewym reflektorem w corsie c i od przegrzania styku lekko przydymioną lampę.
mam pytanie czy układ styków da się jakoś wyczyścić lub zmienić czy trzeba wymienić całą lampę . jak wyjąć lampę , czy trzeba zdejmować zderzak? z gory dziękuję za wszelkie informacje. pafir@interia.pl |
piotrl Opel Corsa C 1.2 16V Rzeszów | 2008-07-18 15:21:55 Czy wyczyscisz bez zdejmowania lampy to zalezy od umiejetnosci manualnych.
Zdjecie lampy tonie taka straszna sprawa. Jest podpieta na zlaczu, jedynie zderzak musisz z jednej strony poluzowac by ja wyjac, ni potrzeba dostęp od spodu (kanal lub na lezaco). Ja tak robiłem. Czasami w srodku w reflektorzestyki sie nadtopia i wejda wglab w plastyk. Wtedy gorsza sprawa. |