DZWONIE W PRZEDNIM KOLE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupilem pare dni temu BMW E 36 i pojawil sie dziwny dzwiek w prawym przednim kole takie dzwonienie ! ale gdy nacisne pedal hamulce nawet delikatnie natychmiast ustepuje ten dzwiny dzwiek.Moze ktos mi poradzic lub pomoc w jakis sposob! pozdrawiam Zbyszek

Witam !
Podejrzewam konieczną wizytę w warsztacie i kontrolę przez Fachowca, odkręcić koło, sprawdzić szczęki, zawieszenie itp.
Ewentualnie też na "szarpaki".
Pozdrawiam

podejrzewam że element nr 8 kliknij
ociera o element nr 1 kliknij
ale nie o samą tarcze tylko o ten walec przed tarczą tj. o jego poczną część!
jeżeli to jest to to musisz wyciągnąć ten element nr 8 odpowiednio go nagiąć, wsadzic i po sprawie! ale najlepiej odkręcic i zobaczyc pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: elroy_85 dnia 2007-08-28 23:10:32 ]

elroy_85 ma racje bo miałem ostatnio ten sam problem. okazało się że to była część numer 8. kosztowało mnie to 39 zł za 2 sztuki.

To nie żaden element 8 tylko klocek chamulcowy ma lekki luz w zacisku i sobie dzwoni gdy wciskasz hamulec to zacisk go dociska i zaraz cichnie wymontuj klocek stuknij młotkiem z góry i po sprawie ma ciasniej siedzieć w zacisku

Cytat:
2007-08-29 11:33:12, maras440 pisze:
To nie żaden element 8 tylko klocek chamulcowy ma lekki luz w zacisku i sobie dzwoni gdy wciskasz hamulec to zacisk go dociska i zaraz cichnie wymontuj klocek stuknij młotkiem z góry i po sprawie ma ciasniej siedzieć w zacisku

Młotkiem to sie stuknij ale w głowe !!!

To na 100% część numer 8 albo jest źle założona, albo jej nie ma bądź też jest już tak powyginana że nie spełnia swojej roli.

Młotkiem to bym z chęcią stuknoł w ciebie,ty byś pewnie nawet nie umiał zacisku złożyć

WITAM podepne sie pod temat u mnie po wymianie klocków z tyłu w prawym kole też sobie brzeczy jak sprawdzałem to klocek jest luzny w zacisku ale element nr 8 u mnie jest ok przed wymiana nic takigo nie było to co radzicie z tym zrobić dodam ze klocki firmy tomex.Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem bo jest to troche nie smaczne Z góry dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam LIPEK