MotoNews.pl
8 Jaki koszt: wymiana końcówek drążków kier + końcówka wahacza (193714/0)

Jaki koszt: wymiana końcówek drążków kier + końcówka wahacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
2*końcówka + lewa końcówka wahacza no i oczywiście ustawienie geometrii.
Ile może kosztować taka operacja. W ASO zaśpiewali 500zł w Bydgoszczy.
Dodam, że byłem u nich dwa tygodnie wcześniej i prosiłem o sprawdzenie zawieszenia i niby było OK, szkoda, że co innego się okazało na przeglądzie .
Kuba

Jeżeli to ma być cena z częściami, to moim zdaniem ok. 300-350 zł byłoby ceną w miarę normalną.

końcówki drążków są po około 30 zeta za sztukę

koncówki po 30-38zł szt wymiana 30-40zł szt. sworzen niepanietam ale ok 50zł i tyle samo wymiana i zbierznosc od 40-70 czyli razem 300-350. Ceny uzaleznione od samych częsci i cen warsztatu, ceny minimalne wypisane sa najnizszymi z jakimi sie w Wawie spodkałem

[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2007-08-29 09:36:22 ]

500 to duuuzo..w ASO na kotsisa raczej bym nie uslyszal takiej kwoty

cena kosmos...

Ja ostatnio kupowałem końcówki drążków po 30 zł + sworznie dolne też po 30 zł, czyli mamy 120 zł za części, u Ciebie -30 bo zmieniasz jeden sworzeń (wg mnie bez sensu, lepiej od razu zmień oba)

zbieżność kosztuje u mnie 50 zł....

Wymiana wg mnie nie powinna być droższa niż 100 zł za wszystko...

pozdro

Przy wymianie końcówek drążków w większości zakładów spotkasz się pewnie z krzywym wyrazem twarzy i tekstem "Paaaaanie, to zapieczone jak sk.....syn", czyt. +100% ekstra.

ustawienie geometrii ja płaciłem u siebie 50zł

Mi krzyknęli na Kotsisa 270 zeta dwie końcówki i zbieżność + 120 za sworzeń wahacza czyli razem 390 PLN. Kupiłem na allegro niemieckie 2 końcówki + 2 sworznie za 110 z przesyłką i sam zrobiłem + zbieżność 50 zł czyli razem 160 zeta i ok 4 godziny roboty.
( na Kotsisa zbieżność w promocji po 85,00 !!!!!!!!!! )

Pozdro

Ja płaciłem za końcówki drażków po 33zł, sworznie wahacza po 35zł, czyli razem 136 zł. Wymieniałem sam , końcówki wkręciłem tyle samo obrotów co wykręciłem stare i pojechałem na sprawdzenie zbieżnosci - było ok więc zamknąlem sie w 136 zł plus moja robocizna (bezcenna )

właśnie odebrałem samochód
Później napiszę o wrażeniach, lepiej nie korzystajcie z ASO w Bydgoszczy teraz uciekam do pracy.

przed wyjazdem do włoch w lipcu wymieniałem końcówki drążków i sworzeń wachacza prawa strona :
końcówki 2x25+70(wymiana)=120zł
sworzeń wachacza z wymianą=115zł
ustawienie geometrii = 50zł
w cenie było odwiezienie mnie do pracy po pozostawieniu samochodu
razem 285zł