Przerywa-szarpie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sukałem w archiwum ale się nie doszukałem podobnego przypadku.Proszę o pomoc.Sytuacja jest następująca auto szarpie przy małym zakresie pedału gazu przy ok. 2000 obrotów nie zależnie czy jest nagrzane czy nie, na 3 i 4 biegu najczęściej,czasami się zamuli, na wolnych obrotach nieregularnina praca.Na benzynie jest to mało odczuwalne.instalacja drugiej generacji. Espero 1,8

Na dzień dobry instalacja WN: świece, kopułka, palec, kable. Jak nie pomoże to reset ECU i adaptacja do benzyny. Było już milion razy na forum poszukaj w archiwum. Stawiam na palec i kopułkę oraz świece.

POwiem co wymieniłem:palec ,kopułka,przewody,świece,sonda lambda,cewka zapłonowa,cewka w aparacie,wyrzucony zawór egr,reset koputera już ze trzy razy,mało tego zimą rozpierd.. ł się silnik i go wymieniłem na drugi i dalej jest ten sam objaw.już zgłupieć można, aha kolektor ssący przełożyli stary.Już niemam pomysłów.

Witam.

Tylko mixer gazowy jest nieodpowiedni.sonda lambda może być do wymiany i stabilizator wolnych obrotów do wymiany lub do przeczyszczenia.

Cytat:
2007-08-29 22:07:14, adaw1976 pisze:
POwiem co wymieniłem:palec ,kopułka,przewody,świece,sonda lambda,cewka zapłonowa,cewka w aparacie,wyrzucony zawór egr,reset koputera już ze trzy razy,mało tego zimą rozpierd.. ł się silnik i go wymieniłem na drugi i dalej jest ten sam objaw.już zgłupieć można, aha kolektor ssący przełożyli stary.Już niemam pomysłów.

Na benzynie jest podobny efekt więc raczej to nie mixer, sonde już wymieniłem,silnik krokowy czyściłem już chyba pięć razy

Adaw1976, zrób w takim razie prosty test. Zakręć wielozawór w zbiorniku, wypal gaz z przewodów, odłącz zasilanie instalacji LPG, zdemontuj mikser i sprawdź jak autko chodzi bez miksera. Jeśli problem dalej będzie występował to przyczyny musisz szukać w układzie benzynowym, natomiast jeśli problem ustąpi to rzeczywiście może to być nieodpowiedni mikser, który przy jakiejś tam wartości obrotów wprowadza zawirowania w dolocie i zakłóca pracę silnika również na benie.

bardzo dziękuje kolego,sprawdze i tem wariant