| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
miloszk SYMPATYCZNY GOŚĆ lada waz 2107 Radomsko | 2007-08-31 20:02:30 Więc kilkaset km po przyjeździe z wakacji mam następujące objawy.
1. Gdy jadę, zazwyczaj na trójce przy przyśpieszaniu słychać strzał, chyba z silnika, takie zaksztuśnięcie się, z mocnym, sekundowym spadkiem mocy. Jest takie szarpnięcie. Na LPG, na bezynie nie probowalem, bo musiałbym z 50km wyjezdzic, bo zdarza się to jakieś od 2 do 5 razy na 100km. 2. Falujące obroty. Jest tak, że stoję sobie na światłach, obroty mam stałe i nagle spada, prawie gaśnie i za chwile znów spada i nieraz zgaśnie. 3. Badanie techniczne wykazało słabe hamulce tylko z lewej strony przód i tył oraz ręczny. Tył jest do zrobienia, sporo tam się rzeczy moze dziać. Ale przód? Czy dobrze myślę, ze jeśli zaciski byłyby uszkodzone, to bybył ściski i grzałoby się koło. A tak nie jest. Przewody do zacisków wymieniane całkiem niedawno. Dziękuję za pomoc, ładę trzeba przygotować na zimę. Pozdrawiam |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2007-09-01 11:53:25
Czesc - to oznacza zapieczony zacisk - albo go mozesz próbować rozruszać,albo poprostu wymienic. Odpowiedzi na pozostałe pytania nie znam. |
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2007-09-01 12:50:08
z tego co rozumiem jeździłeś na LPG. więć być może masz przypchany filtr gazu, spuściłbym także syf z parownika, po takiej wyprawie pewnie się go trochę nazbierało
j.w myslę że to wina filtra gazu i zasyfiałego parownika |
miloszk SYMPATYCZNY GOŚĆ lada waz 2107 Radomsko | 2007-09-01 15:15:06 Jezdzilem na LPG okolo 6tys i na bezynie okolo 1,5tys km. Teraz w Polsce jezdze tylko na LPG, ale dzis przelaczylem na bezyne na troche i wydaje mi sie, ze na bezynie nie ma falujacych obrotow, przez 15km nie slyszalem tez zadngo strzalu.
Ale oczywisie sprawdze to co proponujecie. Dzieki. |
miloszk SYMPATYCZNY GOŚĆ lada waz 2107 Radomsko | 2007-09-08 17:04:14
Nierowno zaczal pracowac takze na bezynie, musze jezdzic na ssaniu, bo gasnie, poza tym dzwignia ssani zrobila sie bardzo czula, na milimety, bardzo ciezko ustawic obroty ![]() |