HELLP!! Jaka instalacja do WV POLO 1.6 MPI???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam. kupilem polo kombi 1997r z silnikiem 1.6 z MPI z przebiegiem 105tys km. Zastanawiam sie nad instalacja LPG. Chcialbym miec bezproblemowa instalacje. Co wogule jest mi potrzebane do instalacji i jakie sa ceny-jestem zielony w temacje LPG.
Dziennie droga do pracy 30-35km i co druga sobota traca 450km. Mysle ze instalacja szybko sie zwroci?
Prosze o pomoc? x()

Witam.
A co proponują okoliczni gazownicy?

witaj
przede wszystkim spraw sobie instalację która będzie popularna w Twojej okolicy, będziesz miał wtedy dobry serwis (części, zabiegi konserwacyjne i regulacja). W żadnym wypadku nie kupuj wynalazków tylko dlatego że są tańsze, bo w krótkim czasie zrozumiesz, że to nie była żadna oszczędność, bo pewnie będziesz musiał zjeździć pół naszego pięknego kraju by znaleźć kogoś kto Ci to w razie "W" wyreguluje. Do silnika z wielopunktowym wtryskiem paliwa powinieneś zastosować sekwencyjny wtrysk gazu - dobrze zamontowana powinna być bezproblemowa w eksploatacji. Przy przebiegach około 2kkm dość szybko Ci się zwróci. Mój brat ma w astrze 1.8 16V instalację BRC sequent 24 i muszę przyznać, że spisuję się ona znakomicie (koszt około 3100pln) i spalanie około 1-1,5l więcej gazu niż benzyny (w instalacjach podciśnieniowych różnica może wynosi nawet 2,5 do 3l) Nie będę sie rozpisywał na temat przewagi sekwencji, dodam tylko że jeśli masz plastikowy kolektor ssący i do tego jakiś przepływomierz, to inne rozwiązanie może być ryzykowne. Jeśli kolektor jest stalowy i masz tylko jedną sondę lambda (najprawdopodobniej tak jest) możesz spróbować założyć coś tańszego, ale tylko w naprawdę dobrym warsztacie, pozdrawiam i mam nadzieję, że moje rady na coś się jeszcze przydały

krzysiek