Rejestracja po przerwie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam taki problem, kupiłem auto od gościa który kupił je jakieś 4 miesiące temu, nie zarejestrował na siebie tylko pojeździł do skończenia sie opłat i potem sprzedał mnie.

Czy mogę to auto bez problemu zarejestrować skoro pierwszy właściciel je już wyrejestrował? Bo np. z OC jest problem chciałem wykupić, ale nie chcą mi wystawić bo jest nieciągłość 2 miesięcy i najpierw kazali gostkowi od którego kupiłem uregulować te zaległosci ale on coś kombinuje bo nie che płacic i proponuje mi spisanie umowy na 3 miesiące do tyłu, ale z tego co wiem umowa jest ważna miesiąc, więc mi jej chyba nie uznają przy rejestracji?

I jeszcze jedno co będzie w przypadku jeśli nie będe mógł go zarejestrować a będę miał umowę kupna, tzn w takim przypadku zostanie mi sie to auto po prostu na części, czy będą jakieś inne problemy ( np. każą mi płacić oc nawet jak nie mogę zarejestrować?)?

Pozdrawiam

Z tego co wiem to gość nie ma wyjścia

Moj znajomy mial podobna sytuacje z tym ze jemu udalo sie zrobic nowe OC z tym ze poprzedni wlasciciel automatem dostal kare cos okolo 2000zl. Moim zdaniem nie chcieli Ci dac OC zeby wlasnie poprzedni wlasciciel nie dostal kary.

pozdrawiam

No już sam do tego doszedł że inaczej mu sie nie uda .
A mam jeszcze jedno pytanie jeślibym chciał kupić auto tylko na części to mogę kupić od kogoś spisać umowę ale nie rejestrować go w ogóle?