Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() lisisko Forumowicz Opel Astra Rzeszów | 2007-09-02 17:05:34 Niedawno zpodałem sobie nowe oponki na przód BFgoodrich 14/185/60. Wszystko było ok. do momentu, gdy wyruszyłem w trasę i rozpędziłem sie do 120 km/h. Kierownica dostała takich wibracji, że nie dało się jechać szybciej niż 120 km/h. Pomyślałem sobie, że pewnie odpadł odważnik, albo koła źle wyważone. Pojechałem z reklamacją do zakładu, gdzie kupiłem opony i gdzie mi je montowali. Facet ponownie mi je wyważył i myślałem że będzie po sprawie. Wyjechałem w trasę i znowu to samo... Pojechałem do innego zakładu, opowiedziałem całą historię od początku. Facet załążył koła na wyważarkę i stwierdził, że opony są wadliwe, mają bicie. Zadzwoniłem do tego gościa, który mi je sprzedał i montował i powiedziałem, że chce je reklamować i umówiłem się z nim na tygodniu. Moje pytanie jest takie: czy sprzedawca powinien mi zapewnić zamienne opony na czas reklamacji, czy jest to tylko w jego dobrej gesti? Oczywiście mogą być jakieś używki. |
![]() Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2007-09-02 20:47:23 Poczytaj w warunkach gwarancji.
Powinny być na tylniej stronie karty gwarancyjnej. Niestety nie każdy sprzedawca jest uczciwy. |
![]() adi-000 Forumowicz Vw Passat stolica | 2007-09-03 08:03:46 ja jak reklamowałem swoją oponę to kupiłem drugą a po jakimś czasie gumiarz zwrócił mi za tamtą kasę
|
![]() alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-09-04 09:55:08
niestety w większości warsztatów tak jest ponieważ obawiają sie ze jak dadzą nowa oponę to już nie przyjedziesz po swoja a ta już nie będzie nowa ![]() |
![]() lisisko Forumowicz Opel Astra Rzeszów | 2007-09-04 18:27:44 Oddałem dziś opony do reklamacji i dostałem zastępcze, używane. Jakoś przeżyję te dwa tygodnie... |
![]() lisisko Forumowicz Opel Astra Rzeszów | 2007-09-19 12:10:50 ![]() ![]() |