Co siw stalo sie dymm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj dolalem oleju nie sprawdzajac ile go mam wlalem 2 litry i po przygazowaniu daje taki dym ze w lusterkach nic nie widze czego to jest przyczyna czy moze jest za duzo oleju i on musi sie wypalic??

1. pytanie jakiego oleju dolałejś syntetyczny półsyntetyczny , mineralny a może zmieszałej dwa gatunki oleju silnikowgo -

2. na bagnecie masz zaznaczony przedział ile powinno być oleju tj wartość minimalna i max.

3. Jesli masz nadmiar oleju w silniku do radze ci jak najszybciej pozbyc się nadmiaru oleju silnikowego - szkoda uszczelniaczy itp.

4. jezeli z tyłu widzisz za duzo białego "dymu" po dodaniu gazu to znaczy że silnik spala olej

Cytat:
2007-09-04 08:34:43, Otizon pisze:
1. pytanie jakiego oleju dolałejś syntetyczny półsyntetyczny , mineralny a może zmieszałej dwa gatunki oleju silnikowgo - 2. na bagnecie masz zaznaczony przedział ile powinno być oleju tj wartość minimalna i max. 3. Jesli masz nadmiar oleju w silniku do radze ci jak najszybciej pozbyc się nadmiaru oleju silnikowego - szkoda uszczelniaczy itp. 4. jezeli z tyłu widzisz za duzo białego "dymu" po dodaniu gazu to znaczy że silnik spala olej

Tylko ze jest duzo tego dymu nawet bardzo

Stary 2 litry wlales? miedzy znakiem minimum a maximum na bagniecie miesci sie okolo 0,75 l oleju!!Wiec nawet jak miales minimum wlales 3 razy za duzo.

A ile teraz jest na bagnecie?

[ wiadomość edytowana przez: MaRRecki dnia 2007-09-04 08:37:24 ]

niewiem stoi na gorce;] niemialem za duzo czasu by to sprawdzic wiec teraz mam go spuscic??

Skoro nie sprawdziłeś poziomu, to skąd wiedziałeś, że trzeba dolewać olej?

bo w tym samochodzie zawsze jest go zamalo a tydzien temu juz mialem minimum bawet ponad

stary nie możesz wlewac oleju do silnika ponad stan w ten sposób zakatujesz silnik kilka taki manewrów i wszelkie uszczelniacze szlak trafi , silnik zacznie rzucać olejem i warsztat

dobra wiem ze zle zrobilem ale jak mam go teraz spuscic???

ujme to tak:
nie napisze ci jak to zrobic bo mozesz przedobrzyć i bedziesz miał za mało oleju w silniku - najlepszym dla ciebie rozwiazaniem jest wizyta w warsztacie niech mechaniory działają

Dobra dzieki poradze sobie.

Otizon zgadzam się.
To będzie najrozsądniejsze wyjście...

heh a ja mam wrazenie ze to poprostu prowokacja taka jak na Onecie

...bo wierzyc mi sie nie chce ze jest inaczej

Jedź do mechanika tak będzie najbezpieczniej.

[OT]Bugz, ale zauważ, że nikt nie napisał że kolega dał ciała itd, że jest taki czy owaki.
Postępy postępy lub nie ma zainteresowanych o tej godzinie na forum