Wygląd poduszki powietrznej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z was widział elementy składowe poduszki powietrznej?? Ja osobiście nigdy i dlatego mając uszkodzoną poduszkę z Aranosa stwierdziłem,że warto by ją oblookać.

Tak wygląda to czym dostajemy w ryja.Nie jest to materiał tylko tworzywo sztuczne PA 6.6 (Poliamid z włóknem)

Pokrywa poduszki i jednocześnie przycisk sygnału

Odwrotna strona medalu,czyli to co przykręcamy do koła kierownicy

Tak wygląda ta blacha gdy nie ma poduszki

serce poduszki,czyli generator gazu

Przez te dziurki wyglądające jak palnik gaz jest wtłaczany do poduszki jako takiej.

Niestety ryzyka rozgrzebania samego generatora już nie podjąłem i jakoś nie znalazłem nikogo na tyle głupiego kto by się tego podjął.

Co profesor Krolik nam jeszcze zaprezentuje w dzisiejszym wykładzie? ?

a na serio to bardzo ciekawe

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-09-04 14:22:16 ]

ja bym się nie powstrzymał przed podłączeniem 12V do styków

Cytat:
2007-09-04 15:42:43, Robert_S pisze:
ja bym się nie powstrzymał przed podłączeniem 12V do styków

To już przerabialiśmy , nic się nie dzieje . Oczywiście nie zgodnie z przepisami UE, ale jednak parę metrów kabla było .

Cytat:
2007-09-04 16:19:37, JaRabbit pisze:
Oczywiście nie zgodnie z przepisami UE

Co jest niezgodnie? Bo ostatni dowiedziałem się, że z przepisami unjii niezgodne jest pikanie auta podczas zamykania/otwierania drzwi pilotem. Co ich kur*a obchodzi jakie dźwięki wydaje moje auto podczas zamykania?

Cytat:
2007-09-04 16:54:56, piotr_ek pisze:
Co jest niezgodnie? Bo ostatni dowiedziałem się, że z przepisami unjii niezgodne jest pikanie auta podczas zamykania/otwierania drzwi pilotem. Co ich kur*a obchodzi jakie dźwięki wydaje moje auto podczas zamykania?

Tak jest odkąd weszliśmy do Unii - tzn w nowych autach i alarmach. Jest to przemyślany przepis. Prosta sprawa, a daje wymierny efekt w postaci redukcji uciążliwych dla ucha dźwięków. Mieszkam w bloku, pod którym stoi około 100 samochodów. Jak mam okno uchylone to rano tylko słychać tych co jadą na 6 do roboty - pak-pak; tirutidu - i to w tych dotkliwych częstotliwościach. A już tych nowszych nie słychać.

Cytat:
2007-09-04 17:32:50, Michal-500 pisze:
Jak mam okno uchylone to rano tylko słychać tych co jadą na 6 do roboty - pak-pak; tirutidu - i to w tych dotkliwych częstotliwościach. A już tych nowszych nie słychać.

Też by mnie to wkur*wiało (na szczęście u mnie raptem 30 aut parkuje w promieniu 200m), ale widzę, że ten przepis nie każdego dotyczy. Brat ma nową mazdę 6 prosto z salonu i tak pikupiku mu robi.

Cytat:
2007-09-04 18:07:23, piotr_ek pisze:
Też by mnie to wkur*wiało (na szczęście u mnie raptem 30 aut parkuje w promieniu 200m), ale widzę, że ten przepis nie każdego dotyczy. Brat ma nową mazdę 6 prosto z salonu i tak pikupiku mu robi.

bo mazda 6 to już dość stare technicznie auto albo ma tanią dokładkę made in china z salonu

Cytat:
2007-09-04 18:07:23, piotr_ek pisze:
Brat ma nową mazdę 6 prosto z salonu i tak pikupiku mu robi.

Ee, chyba musi mieć alarm opcję, żeby bezdźwiękowo otwierać bo by chyba homologacji nie dostał - na przykład dłużej trzeba przycisk przytrzymać albo co. U mnie w sejaku tak jest...

Moja Żaba jest z 1999 roku i ma seryjne, bezdźwiękowe załączanie.

Cytat:
2007-09-04 20:21:36, DeeJay pisze:
Moja Żaba jest z 1999 roku i ma seryjne, bezdźwiękowe załączanie.

Lanos 2002r. ma pikupiku. Złomguna 1999 roku jest bezszelestna. A co do mazdy, to jako, że mazda wycofała się z PL to brata auto przyjechało lawetą wprost z niemieckiego salonu mazdy i poprostu pika i tyle.

fajna poducha...

ja widziałem tylko wystrzelone

co do alarmu to u mnie przytrzymując 2 klawisze mam opcje otwierania bezdźwiękowego...

przydaje się czasem

Cytat:
2007-09-04 17:32:50, Michal-500 pisze:
Tak jest odkąd weszliśmy do Unii - tzn w nowych autach i alarmach. Jest to przemyślany przepis. Prosta sprawa, a daje wymierny efekt w postaci redukcji uciążliwych dla ucha dźwięków. Mieszkam w bloku, pod którym stoi około 100 samochodów. Jak mam okno uchylone to rano tylko słychać tych co jadą na 6 do roboty - pak-pak; tirutidu - i to w tych dotkliwych częstotliwościach. A już tych nowszych nie słychać.

a ja mam taki myk że jak zamykam pod domem i przycisne króciutko klawisz to zamyka sie bez żadnych dziwnych odgłosow, ale jak zamykam samochód w jakieś nieciekawej okolicy - wystarczy przytrzymać dłużej klawisz i zrobi "PIIIIIIK"

Dobre

Szkoda, że nic nie da.