| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piontol Opel Omega B Łódź | 2007-09-04 22:45:26 witam...dzisiejszy dzien chyba zalicze do najdrozszych w moim zyciu ale od poczatku...piekne popoludnie,moja dziewczyna z goraczka ale postanowila ze pojedzie na rozmowe w sprawie pracy...wiadomo w godzinach szczytu ciezko sie jezdzi po miescie a zwlaszcza centrum...krecila sie i krecila zeby zaparkowac po ustalona firma az wkoncu nie wytzymala i stanela..bylo pozno wiec szybko wybiegla nie patrzac za bardzo gdzie stoi (niestety Jej przypuszczenia co do tego ze jednak tramwaje jezdza mimo rozkopania calej jezdni okazaly sie bledne )...zadowolona po godzinie wychodzi z budynku - bo dostala prace, patrzy i nagle Ja wrylo...kur...ukradli miske...w pospiechu dzwoni do mnie w miedzyczasie starajac sie ustalic co sie stalo...ku Jej zdziwieniu okazalo sie ze miska zostala odcholowana ale to nic..oczywiscie jak to kobieta w ryk i zalamala rece...pojechalismy na policje bo zostali wezwani i wiedza co jest grane i wtedy sie zaczelo..okazalo sie ze moja kochana kobieta tak zaparkowala ze zatrzymala caly ruch tramwajow na 55 min, musieli zmienic trase,scholowac nasze auto!!!dodatkowo pan policjant oznajmil ze MPK chca nas podac do sadu...szybko za tel i dzwonie po znajomych,prawnikach i radcach prawnych...niestety nikt nam nie jest w stanie pomoc bo prawdopodobnie sprawa zostanie jutro opisana w gazecie w lape nikt nie chce brac bo zblizaja sie wybory wiec nikt nie chce ryzykowac...po spokojnej rozmowie okazalo sie ze calosc wyniesie nas od 6 do 15 tys zl....nie musze mowic ze to chyba najdrozszy parking jaki znam!!!jutro jedziemy na parking zabrac auto a pozniej na kolana i do prezesa MPK i zobaczymy...jak narazie nie jest mi do smiechu ale coz...zycie i nie pozostaje nam nic innego jak tylko sie dogadac i zaplacic...
Panowie przestrzezcie swoje kobiety przed zlym parkowaniem bo czeka Was niemila niespodzianka |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-09-04 22:49:01 a nie napisałeś najważniejszego. praca jest??? |
piontol Opel Omega B Łódź | 2007-09-04 22:51:00 prace dostala!!! ale coz tego jak nasze oszczednosci poszly sie jebac!!!wiec dziewczynka popracuje sobie troszke zanim tak naprawde zacznie zrabiac... |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-09-04 23:38:43 cos mi sie nie chce wierzyc, ze zatrzymala ruch tramwajow na 55min. Wozy do sholowania bardzo chetnie przyjezdzaja i jeszcze sie bija o to. Predzej MPK by zadzwonilo na policje, ze ktos zaparkowal na torach niz zmienialo trasy tramwajow. Duzo prostsza opcja, przynajmniej na chlopski rozum. Az sie wierzyc nie chce, ale jak mowi Pabelo niedlugo bedziecie sie z tego smiac (nawet na pewno), a dziewczyna ma prace ![]() |
Hohlick DEADSOUL Opel Omega B Mrągowo | 2007-09-04 23:41:41 Nie ten dział! Przenieść do duperel |
abigaz LOB MEMBER Peugeot 508 kombi Gdańsk | 2007-09-05 07:41:40
Hohlick! Nie unoś się tak ! |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-09-05 08:31:08 Piontol, myślę że chcą was wycyckać jak to każde MZK/MPK.
Wyciąg z prrzepisów
I tego w najgorszym wypadku się trzymaj, Powodzenia w walce z molochem. PS. no i do tego niestety laweta i mandat za parkowanie ![]() [ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2007-09-05 08:41:38 ] |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2007-09-05 21:05:22 przeciez moglo byc gorzej i np. dojsc do linczu, jak to chcieli zrobic w Krakowie
K L I K szczegolnie klikajcie na linkii z wypowiedziami przechodniow...
Ale poza tym to wspolczuje wydatkow [ wiadomość edytowana przez: chevy01 dnia 2007-09-05 21:08:33 ] |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2007-09-05 21:47:14
Czytanie ze zrozumieniem... Paragraf 8 mowi o PASARZERZE, nie o kierowcy ktory zablokowal ruch samochodem.... Wiec zastosowanie tego przepisu w tym przypadku nie zadziala. |
piontol Opel Omega B Łódź | 2007-09-06 00:18:04 wlasnie wszedlem do domciu...jak sie okazuje (przynajmniej na 80%) MPK bedzie sie dogadywalo bezposrednio z ubezpieczycielnia czyli z linkiem...narazie koszty jakie ponieslismy to okolo 400 zl wiec bez tragedii...prawnicy karza czekac i sie nie wychylac...wiec nie zamierzam tego robic i mam nadzieje ze sie nie myla...
dzieki wogole za info pozdrawiam |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-09-06 06:18:33 Vino, czytam ze zrozumieniem, tylko zrobiłem skrót myślowy,
To nie ma znaczenia, a kto jej udowodni, że w tym momencie nie jechała jakimś tramwajem - przecież w aucie jej nie było. (czyt. nie była pasażerem w ogóle - prawnicy potrafią spokojnie takie rzeczy udowodnić) A poza tym to nie są tylko przepisy mpk tylko przepisy lokalnego transportu więc dotyczą wszystkich i muszą się tego trzymać. I spokojnie prawnik może to pod ten paragraf podciągnąć. Nie można zapłacić więcej niż to ile za przymusowe zatrzymanie, czyli 3xmiesięczny. [ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2007-09-06 06:20:48 ] |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-09-06 11:25:54 Tak ale taki urok tramwaju, że stoi jeden to stoją wszystkie a obciążają kosztami za jeden.
W pociągach jest identycznie. A kolejny zapis w tym samym dokumencie mówi, że MPK/MZK nie odpowiada przed pasażerami za takie przestoje, więc niby z jakiej racji mają obciążać za to sprawcę. |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2007-09-06 12:32:11
To jest lepsza opcja. Gorzej, jeśli LINK zapłaci i odpali swoich prawników i poleci z regresem do właściciela. |