Sekwencja BRC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zalozylem do auta sekwencje BRC i wydaje mi sie, ze zostala ustawiona zbyt wysoka temperatura przelaczania na gaz (ok. 38 stopni). Czy jest mozliwosc ustawienia jej na nizszym poziomie (wg mnie jest) i jaki jest najnizszy akceptowalny poziom ??

We wczesniejszym aucie mialem instalke II generacji i tam mialem przelaczanie uzaleznione od obrotow, a nie od temperatury (wiem ze jest to niewskazane, ale przez 90 tys/3 lata hulalo bezproblemowo).

Czy sekwencje tez mozna tak ustawic - uzaleznic przelaczenie od obrotow zamiast od temperatury ?? Jakie sa przeciwskazania, ew. jaka jest najnizsza temperatura, przy ktorej mozna przelaczenie ustawic ??

Z gory dzieki za odpowiedz.

Witam.
Tylko temperatura. I nic wiecej bo może ci na niższej blokować wtryskiwacze gazowe

Wydaje mi się że trochę za wysoko ci ustawili tą temperaturę bo teoretycznie wystarczy 25 stopni, ale ja miałem dość nieciekawą przygodę gdy w zimie przy temperaturze -30 rozwaliło mi 2 wtryskiwacze ( kiepski gaz, no i parownik go nie zdążył dobrze rozgrzać), po wymianie wtrysków na nowe zaproponowano mi podniesienie temperatury do 35 stopni, więc ja mam 35, im wyższa temperatura przejscia tym żywotność reduktora dłuższa no ale przy częstym gaszeniu i stygnięciu silnika mało ekonomiczne rozwiązanie

Dzieki za odpoweidzi.

Jak pojade na regulacje to poprosze od razu o zmiane na 30 stopni - powinno byc lepiej.
Troche sie wkurzam, bo jak auto postoi nawet 3-5 minut, to przelacza sie na gaz dopiero po ok. 1 km