Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-06-25 22:33:48 Znowu mam problem z pompa...caly kjs przezyla i chodzilo dobrze..teraz juz nie...wyglada na to ze pompy sa dobre(mam juz trzy...)tylko chyab tak jakby sie zmieniala(raczej ciagle maleje) ta odleglosc pomiedzy pompa a kadlubem...i kurde juz sam nie wiem...dorobilem tak ten plastikowy dystans aby nie trzebabylo dawc uszczelek dystansowych...i znowu cosik nie dziala..jkaby sie zmiejszyl ten dystans...cholerny swiat... ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-06-25 23:16:19 Nie baw sie w takim razie oryginalną pompką!! Zainstaluj sobie elektryczną!! Skoro przeżywasz takie katusze to nie ma sensu sie tak bawić. Będziesz miał święty spokój. Proponuje wybrać sie na jakiś złomowieć a przy trasie Gdańsk-Łódź takowych nie brakuje i dopasować sobie coś. Podobno opelki mają całkiem niezłe i niewielkie. Tak więc warto spróbować, a może ktoś z "nas" z taka pompka już jeździ?? Dajcie znać jak to sie sprawuje!! Pozdrawiam i nara. |
![]() Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-06-25 23:26:04 No wlasnie sie tak zastanawiam nad elektryczna...nowa odpada...no i najlepiej jak bedzie pompka z autka/silnika gaznikowego...bo te od wtryskowcow moga miec za duze cisnienie ktorego moze nie wytrzymac zawor iglicowy w gazniku...
jak wiecie ktore auta gaznikowe mialy zewnetrzne pompy paliwa to powiedzcie...ulatwicie poszukiwania.. ![]() |
Yaninnya 126, CC Warszawa | 2003-06-26 02:33:56 Hi, hi... Widzę, że "dobra" opinia o produktach niejakiego Świątka powoli idzie w Świat. |
![]() Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-06-26 07:50:03 Tutaj z krzywka walka to zONK...p 1st walek 555 klauzy...2nd przejechane ma ok 2000km..3rd popychacz "ma skok"...tylko kurde trzeba go sutaiwc na poziomie 2,4-2,7mm...i kurde nie moge jakos tego tak zrobic aby to bylo na stale...chyab.. ![]() |
![]() SPEED Fiat 126p KIELCE | 2003-06-26 16:53:43 Ja miałem ostatnio też problem z pompką.
Zaczeło się od tego że pompka niewyrabiały przy wyższych obrotach ale bryka ciągneła dosyć dobrze, aż tu nagle bęc zgasł i już nieodpalił. Nowięc zciągnołem bryke na warsztat i zaczołem wymiana pompki, pierwsza i nic, druga też nic no to szlifowanie dystansu i nic zmiana popychacza na ciut dłuższy też nic. A jak kręciłem przy zdjętej pompce to bolec działał <-> , no i pozostała już tylko wymiana wałka (bez wyciągania silnika ![]() ![]() ![]() A bez zmiany pompki jednak się nieobeszło, bo przy prubie zdjęcia przewodu z pompki wyszedł on razem z tą rurką ![]() A więc dosyć prawdopodobne że ci padła ta krzywka, a dla pewności sprawdz tak jak to powiedział ali. |