| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SPEED Fiat 126p KIELCE | 2003-06-25 22:58:33 Przeglądając forum centomani znalazłem taką oto fotke |
Bukson F&F Wolny Słuchacz :) Polonez 1500 Bełchatów | 2003-06-25 23:08:52 Hehehehe zabawa a batmana mu nie wyszła |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-06-25 23:09:09 Szkoda autka, potencjalnego dawcy części |
Putin Kraków | 2003-06-25 23:22:01 uu jak to się mogło stać...da sie takim "awariom" zapobiec?niezbyt miłe.. |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-06-25 23:46:40 jak na moje oko, to spadł wężyk odprowadzający paliwo spowrotem do baku...... |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-06-25 23:50:06 raczej nie, bo paliwo przez ten wężyk nie leci chyba pod dużym ciśnieniem i nie w tą stronę. raczej spadł wężyk między pompką a gaźnikiem |
SPEED Fiat 126p KIELCE | 2003-06-25 23:56:11 Pewnie że się da takich sytuacji uniknąc, trzeba tylko użyć dobrych przewodów paliwowych i odpowiednio je dokręcić, i co jakiś czas sprawdzać "co w trawie piszczy" Wiem bo kiedyś mało brakował a miałbym podobnie, wymieniałem gażnik wszystko dokręciłem (przewody pal. twarde niezmieniałem bo poco), zatankowałem i pojechałem do cioci wracając od niej coś mi zajerzdza benzin, a odcinek drogi typu "gaz do dechy" no to gnam, za jednym że skrzyżowań jadąc wolno patrze a tu mi się rezerwa mryga myśle sobie co jest, stanołem otwieram klape, a tam spadł przwód z odpływu z gażnika i benzin sika z jak szalona. Cały silnik i skrzynia od tamtej strony mokre (fart że na tłumik i rure od niego nie poleciało). Szybko wyłączyłem silnik zamocowałem przewodzik, poczekałem aż sobie wyschło no i gaz do domu (wczasie powrotu nadszedł czas na refleksje co by było jakby ...). Potem jeszcze pare razy miałem problemy z tymi dziadowskimi przezroczystymi przewodami paliwowymi. Co zaowocowało że od filtra do pompki, od pompki do gażnika i kawałek od gażnika do baku (do dziury w karoserii) mam wężyki od disla (gumowe w osnowie z materiału). Są super w zimi nie twardnieją (paliwko nie zamarza |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-06-26 10:06:35 ja też na początku użytkowania 126 miałem taki numer w zimie , zatankowałem za 30zł i pojecahłem się ślizgać na lotnisko po 30 min zaczeło walić benzyną ale nie widziałem zeby było coś nie tak ponieważ było już po zmroku , dojechałem do domu i skończyło sie paliwo , rano okazało sie że spadł przewód przewałowy i wszysko lało sie po silniku cud że się nie zapalił , teraz jak czuje tylko benzyne to odrazu sprawdzam czy coś jest nie tak
a pozatym co można zgasić kilową gaśnicą |
DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-06-26 12:55:05 Mnie to troszke na VT wygląda |