MotoNews.pl

Mocowanie tylnych nadkoli plastikowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Chciałem się dowiedzieć o sposób mocowania nadkoli plastikowych do karoserii. Czy oprócz mocowania do rantu nadkola z tyłu na blachowkręty (bo to sprawa jasna) , czy mocowaliście też plastik za kołem (tzn na części nadkola za bebnami hamulcowymi/ tarczami), czy jest to konieczne.
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Nigdzie na wszystkich wątkach na temat takich nadkoli nie ma o tym nic wspomnianego więc proszę o opinie.
Pozdrowienia.

Ja u siebie mam dokręcone bo trochę odstawały przy zakładaniu.
Zobaczysz po założeniu bo wiadomo iż każdy dodakowy otwór to źródło korozji.

Z korozją się zgadza więc nie ma co szaleć bo co za dużo to nie zdrowo
Zobaczy się jak się przymierzy. Jutro generalnie zabezpieczenie antykorozyjne i oczywiście nadkola plastik.
Zobaczymy jak będzie.
W razie uwag prosze o więcej wypowiedzi i własnych doświadczeń z zakładania nadkoli.

Tylko nie wal za dużo wkrętów widziałem kiedyś gościa co przykręcił na rancie co 5 cm ja na rancie nie mam ani jednego tylko 3 własnie za kołem podpowiem że dopasowałem je ładnie opalarką do farby po podgrzaniu plastik ładnie się układa

ja tam mam na wkrety dalem po 6 w kazde nadkole i jak dotad nic sie nie oderwalo

No to pierwsze juz zakonserwowane i założone nadkole plastikowe z czego 3 wkręty w rant metalowy wkręcone + 1 w zderzak plastikowy z tyłu. No i jeszcze 2 za kołem za bębnem i elegancko się trzyma z tego co widać.
Zobaczymy jak się będzie spisywać. Jeszcze tyko druga strona ale nie było dziś na to czasu. Zrobiona strona od strony wlewu paliwa i dobrze pasowała więc z drugą to juz nie powinno być żadnych problemów.
Pozdrowienia.

heheh ja tam nic nie konserowalem ranty juz mialem zrzarte przez rdze to nic nie szlo wkrecic wiedz dalem tylko nad kolem i za