Napięcie - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Na forum FCP znalazłem opis sprawdzania przepływomierza. Według tego co było napisane rezystancja pomiedzy mocowaniem wtyczki a masą silnika powinna wynosić 0, w moim przypadku wynosi 0,4. Napięcie przy wolnych obrotach jest ok 1,2V natomiast przy 3000 obr. wynosi ok 3V i to jest cheba za dużo.
Podobnie przy czujniku połozenia przepustnicy jest za duże napięcie jest za duże co zresztą wykazały kody błedów. Podobna sytuacja jest w przypadku czujnika temp. i wody.
Czy możliwe jest aby te wszystkie czujniki były zepsute, czy może jest jakieś inne wytłumaczenie?

Dzięki za jakieś sugestie.

Moze jak jest jedno walniete to podaje na inne czujniki tez, a jest walniete tylko jedno. ale niestety zero pojacia mam jesli chodzi o napiecie i takie doklade pomiary

Cytat:
2007-09-09 18:49:02, ZieleTDH pisze:
Moze jak jest jedno walniete to podaje na inne czujniki tez, a jest walniete tylko jedno. ale niestety zero pojacia mam jesli chodzi o napiecie i takie doklade pomiary

Dzieki, tak jeszcze myślałem czy może problem tkwi w skrzynce bezpiecznikow, ale to może ktoś się jeszcze wypowie na ten temat

Może jednak ktoś coś poradzi?