Czy znacie kogos z laweta kto podjalby sie transportu essieg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy znacie kogos z laweta kto podjalby sie transportu essiego z Brukseli do Krakowa. Nie ukrywam, ze chodzi mi o niedrogi transport.

Ja swojego zimą na lince przeciągnąłem 300km.....więc...

Cytat:
2007-09-11 19:56:37, natan303 pisze:
Ja swojego zimą na lince przeciągnąłem 300km.....więc...

Jasne, a wyobrażasz sobie ponad 1000km omijając autostrady? Bo ja nie bardzo

A nie lepiej wypożyczyć(ok 35 zł za 24h za przyczepkę) wiec laweta w podobnej cenie może trochę drozej. Wypożyczasz 2 osiową lawetę na hak zapinasz i jedziesz. Ja bynajmniej bym tak zrobił.
POZDR.

Cytat:
2007-09-12 16:41:14, mateq111 pisze:
A nie lepiej wypożyczyć(ok 35 zł za 24h za przyczepkę) wiec laweta w podobnej cenie może trochę drozej. Wypożyczasz 2 osiową lawetę na hak zapinasz i jedziesz. Ja bynajmniej bym tak zrobił. POZDR.

To na pewno najtańsze rozwiązanie, na pewno cena przekroczy 35zł ale i tak wyjdzie taniej niż jakikolwiek lawecierz, no chyba że nie masz dostępu do auta z hakiem.

A teraz poważnie..nie masz dostępu do jakiegoś dostawczaka z długą paką?
Mój essi (kombi) zmieścił się na mastera z długa paką.
Wstawiłem go na góre widlakiem. Nawet burty się pozamykały.
Byłoby ci wygodniej niż wieść go lawetą.

natan303 twój pomysł nie jest głupi tylko są 2 ale.. musisz mieć wózek widłowy i długiego mastera. Można tez jechać jednym autem a dwoma wracać tylko musisz mieć 2-go kierowcę, a cena wyniesie cię ino paliwo do aut + to co byś odpalił 2 kierowcy chyba że ktoś ci pojedzie za free. No chyba ze auto nie jest na chodzie i musi być laweta.

Cytat:
2007-09-12 21:27:04, mateq111 pisze:
musisz mieć wózek widłowy i długiego mastera

i tu się nie zgodze :]
mój został przywieziony w ..Transicie z paką coś ala pick-up.
Największy wooz jaki był wieziony nim to.. Mercedes E-Klasa Kombi, jednak trzeba było wysiadać z niego przez okna.

A wózka widłowego nie trzeba, wystarczą dwie najazdowe rynny, czy jak to się tam nazywa,
mój wskoczył na pake w taki sposób w zimie

[ wiadomość edytowana przez: kuka_b1 dnia 2007-09-12 23:19:14 ]

laweta to nie problem koszt 70-100zl za dobe z pasami (wazne zeby byly nowego typu na kola bo za granica moga sie czepiac co do sposobu mocowania)
zapomnieliscie o prawku B+E, laweta jest przyczepa 2-osiowa a ja bym nie ryzykowal na B bo mozna miec problem nawet na granicy.
takze laweta 240-300zl, 3000km ropniakiem ~1000zl, eksploatacja+zarobek dla kierowcy... mysle ze w 2000zl sie zmieszcisz