MotoNews.pl
12Czym grozi jazda bez korka od zbiorniczka wyrównawczego ? (194653/45)

Czym grozi jazda bez korka od zbiorniczka wyrównawczego ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś rano jak dolewałem oleju zauważyłem, że nie mam korka od zbiorniczka wyrównawczego. Nie wiem od jakiego czasu jeździłem bez niego Kolega mi dorobił nowy i zakręciłem. Moje pytanie brzmi czy mogło się coś stać przez ten czas ? nie zauważyłem niczego niepokojącego przez dany okres. Płynu było między min a max. Dodałem dzisiaj troche jeszcze...

I od razu drugie pytanie.... czy u Waas też tak jest, że nczasem nawet po przejechaniu ponad 50 km wskazówka pokazująca temp silnika sie nie rusza z miejsca ? Mi sie tak zrobiło od czasu kiedy zgubiłem zakrętke od zbiorniczka

Jeśli nie wypluło Ci płynu to nie powinno się nic stać.
Napisz tylko jaki korek Ci kolega dorobił ?
Nie zapominaj że ten korek MUSI mieć specjalne odpowietrzenie i w zasadzie powinien być fordowski.

A dzieje się tak ze układ ogrzewania w essim jest na zasadzie cisnieniowym, brak korka powoduje ze w układize nie ma cisnienia i silnik słabiej się nagrzewa.

szczerze powiedziawszy to nie wiem co to za korek bo to taka samoróbka wiem tyle, że niby od forda ale troche go musieliśmy stuningować tj uciąć gwint żeby go wkręcić pojade jutro na jakiś szrot poszukać bo wieczorem wyjeżdżam nad morze

Tu jest po 2 dychy.

http://ford-sklep.pl/product_info.php?cPath=29_78&products_id=182

Btw, znacie ten sklep? Zamowilem troche czesci, dam znac jak przyjda czy warto.

Warto. Chłopie ile ja tam kasy zostawiłem... A wszyscy klubowicze razem to.... To sklep kolegi Slawasa