Zaczął dużo palić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
normalne spalanie miałem w granicach 10,5-11 l/kkm, ostatnio spalił mi 11,5 wiec sie nie przejąłem, ale dziś po podjechaniu na stacje wyszlo spalanie 12,6, wiec cos nie tak, caly czas jezdze tak samo, instalacja II generacji, LANDI 98A.

Zrobiło się zimniej, może więcej ciśniesz?? 12,6 l to nie taka tragedia. Sprawdź filtr powietrza, jak wyglądają świece i kable WN

świece i kable wymienione w czerwcu, filtr stożkowy od maja

dziś juz przeszedł samego siebie 12,8 l/kkm !!!!!!!!!!

Ja mam 3 generacji i zawsze pali mi coś 9.5 - 10 l. I kiedyś miałem podobnie zaczał mi palić po 12 a nawet do 13 dochodziło. Ale że miałem na gwarancji to podjechałem do gościa, który mi to zakładał i powiedział że ma nadzieje że nie tankuje po 20 zł No a ja właśnie tak po 20 zł co drugi dzień sobie tankowałem i koleś powiedział że cza lać tak po 3/4 zbiornika przynajmniej to będzie normalnie palił. No i teraz leje do pełna i pali dużo mniej coś 9- 9.2 l. Nie potrafię powtórzyć dlaczego tak jest ale koleś miał rację. A było to mniej więcej 3-4 tygodnie temu jak było ciepło.

ja leje zawsze do pelna

Hmmmm ja miałem taki przypadek. Ale chyba najlepszym co możesz zrobić to jedź gdzieś gdzie montują takie instalacje, powiedz co i jak i na pewno Ci powiedzą jaka jest przyczyna.

jezeli spalanie mocno wzrosło to do sprawdzenia sonda lambda na poczatek, a potem pomyslimy

hehe 12,8 litra... mój spalił ostatnio 15,6 litra (zawsze palił 11) to jest tragedia...sonda lambda do wymiany + instalacja do wyregulowanie ...

heh... w piątek zacząłem urlop i też jakoś więcej niż zwykle wypalam