MotoNews.pl

Podświetlenie deski pokręteł Corolla E11 97r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem, a polega on na tym, że przestało mi działać podświetlenie deski z pokrętłami dmuchawy wentylatora oraz rergulacji reflektorów obok drążka zmiany biegów.
Bezpieczniki obok akumulatora wyglądają OK. Wiecie gdzie jeszcze szukać powodu tej usterki????

Pozdr.

Żarówka/żarówki do wymiany, miałem to samo w Celice

musisz wymienic zaroweczke pod pokretlami dmuchawy.
kosztuje ona 50 gr. na kazdej stacji benz. - cokolowa 2W.
musizsz tylko wyjac cala konsole pokretel wyciagajac najpierw energiczneie do siebie 3 pokretla dmuchawy. Potem znajdzisz srubki i juz pojdzie latwo.
Jest wiele tego opisanego i innych postach...

Co do tego od reflektorw to mam to samo, pewnego dnia mi zgaslo. Nie oplaca sie naprawiac bo jest tam dioda razem z pokretlem i musialbys wymienic cale pokretlo, a to sie nie oplaca. Daj sobie z tym spokoj.

wczoraj sciągnołem pokrętła, odkręciłem 2 śrubki które były widoczne w 1-wszym i 3-cim otworze po pokrętłach, już widze żaróweczki, a tu niespodzianka, obudowy za nic nie da sie wyjąć, wszelkie kombinacje spęzły na niczym ani ruszyc jej. Chodzi cała obudowa i zegar, a nie zejdzie ta obudowa pokręteł.

pomocy

Cytat:
2007-09-18 19:06:00, dziki-toy pisze:
wczoraj sciągnołem pokrętła, odkręciłem 2 śrubki które były widoczne w 1-wszym i 3-cim otworze po pokrętłach, już widze żaróweczki, a tu niespodzianka, obudowy za nic nie da sie wyjąć, wszelkie kombinacje spęzły na niczym ani ruszyc jej. Chodzi cała obudowa i zegar, a nie zejdzie ta obudowa pokręteł. pomocy

Rwij ja od spodu po wyjeciu popielniczki...wyjdzie do polowy to zacznij ja wpychac z powrotem to wtedy gorna czesc sama wyjdzie z zatrzaskow i znowu pociagnij za spodnia czesc.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer