TłUMIK DEDYKOWANY DO E-36!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM WSZYSTKICH
poszukuje od dawna tlumika dedykowanego do bm2320i, sedan (4-drzwiowka) z 93 roku, model E-36
chodzi mi o to zeby tlumik mial 4 koncowki...po dwie na kazda strone(lewa i prawa)
niestety wbrew pozorom nie tak latwo go znalezc.
a wiem ze podobno sa takie, zreszta czasami mozna trafic na zdjeciach roznych.
macie moze jakis kontakt gdzie moznaby wysylkowo kupic taki?
albo moze znacie kogos w szczecinie kto bedzie to mial.
wszelkie info i pomoc mile widziana!
pozdrawiam,kuba

na stronie www.maxxtune.de[IMG]znajdziesz takie tlumole szukaj pod nazwa sportauspuffe links+rechts z tego co wiem wysylaja na cala europe

Fabrycznie to tylko M3 ma takie tłumiki powiem szczerze jak kupować to tylko dedykowane do tego modelu bo inaczej już nie usłyszysz pięknego dzwięku rzędowej szóstki. Do mojej 325 e36 w serwisie zaśpiewali 1600zł bodajże Remus 900zł więc jeśli znajdziesz podwójny to będzie kosztować

Cytat:
2007-09-16 20:08:10, eryk325e36 pisze:
Fabrycznie to tylko M3 ma takie tłumiki powiem szczerze jak kupować to tylko dedykowane do tego modelu bo inaczej już nie usłyszysz pięknego dzwięku rzędowej szóstki.

Nieprawda, mam 328 z jakimś szpetnym tłumikiem z jedną końcówką.

Auto ma strumienicę ( nie wiem czy łuskowa czy naddźwiękowa ).

Samochód ma najpiękniejszy dźwięk jaki słyszałem w wykonaniu rzędowej szóstki.

Przy ok 3500 rpm pojawia się delikatne brzęczenie w wydechu, z kolei przy ok 5800 zaczyna dobywać się ryk, po prostu " trąbka" a la Ferrari

Co ciekawe, ryczy tylko przy dużych otwarciach przepustnicy, zatem auto nie jest uciążliwie głośne przy stałej prędkości - nawet 200 km/h i przy łagodnych przyspieszeniach.

Polecam takie rozwiązanie, powielę to chyba w następnym 328...

No tak ale to loteria jak trafisz i nie tylko konczy sie na dzwieku nie wspomne nawet o strumiennicy bo prawda jest tak ze czasami wstawienie zwyklej rury w miejsce katalizatora daje wiekszy efekt niz strumiennica (potwierdzone na badaniach na hamownii jest o tym masa w necie) Prawda jest taka ze tak samo jak Tobie udalo sie trafic tak samo mozna sie naciac z nastawieniem na to drugie.

Witam
Robię i dorabiam tłumiki od wielu lat ale nie spotkałem się z wersją wylotów na dwie strony seryjnie produkowanych wydechów. Ale jest możliwość przeciągnięcia rury na drugą stronę z końcówką sportową, takie żeczy już dorabiałem. Mągę pomóc ale
warsztat jest w Mysłowicach, kto ma blisko zapraszam. www.perfekt.witryna.info
pozdrawiam Mirek

cześć,
polecam ultera. Już ponad 3 lata jeżdżę na końcowym tłumniku (do e36) oraz metalowym katalizatorze i wszystko ok.
Wprawdzie moja 4 nie wydaje takich pięknych dźwieków jak szóstki ale nie jest najgorzej
http://www.ulter.com.pl/
Pozdrawiam
Radek