MotoNews.pl

[OT] biezniki Markgum - doswiadczenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chce kupic do bety komplet opon z bieznikiem Sport. Ma ktos doswiadczenie? (oprocz PG bo on wiem co powie ) prosilbym o rady

Ja mam komplet zimówek z Markgum i nie mialem z nim problemow, Moja Mysza w astrze tez nie ma z nimi problemow

mnie w kancie 3 zimy przejeździły - polecam

ja nigdy nie jezdzilem na markgumach za to polecam profil, ale tylko bieznik inga (mają dwa biezniki zimowe)

pytam o letnie, zimowki mnie poki co nie interesuja

ja mam sporty w rozmiarze 165/65 r 13 powiem tak, jednak dorzuciłbym po 50 zl na kolo i kupil normalne opony, 55cio konne polo gubi trakcje na mokrym na 3cim biegu, to jest smiech... na suchym jednak lepiej zachowuje sie od seryjnej opony, ale niewiele...

jednym słowem nie polecam...

kup sobie Nrally fajnie trzymają

Cytat:
, 55cio konne polo gubi trakcje na mokrym na 3cim biegu, to jest smiech

u nas tramwaj tez raz trakcje zgubil, tylko niewiem jakie mial akurat gumy

ludzie troche narzekaja ze sie potrafi w markgumach bieznik "odkleic"...

i tak okazuje sie ze mojego rozmiaru juz nie ma :/

jesli chcesz to do sportu to stanowczo odradzam!! bierznik sie poprostu odkleja jak sie go eksploatuje w ciezszych warunkach!! a jesli do jazdy na codzien to takze bo to ani nie trzyma dobrze ani nic i jest to nalewka lepiej dolozyc troche kasy i kupic nowe gumy niz starac sie ujsc z zyciem przy kazdej okazji jazdy autem...
pozdro

wystarczy cierpliwie przeglądać allegro, okazji nie brakuje, ja za komplet nowych 195/50R15 firestonów dałem 444zł

Cytat:
2007-09-14 17:02:02, owz pisze:

nigdy na tym nie śmigałem ale widziałem na magnolii rok temu opone bez bieżnika , własnie marki margum

Cytat:
2007-09-14 17:02:02, owz pisze:

dokladnie, kupilem 2 sztuki, zalozylem na auto, chcialem sie normalnie przejechac, dotrzec je, zrobilem moze 10km spokojnie jadac i sie bieznik odkleil. NIE POLECAM!!

Odgrzebuję temat - bo szukam niskich trzynastek

co możecie powiedzieć o tym???

oczywiście rozmiar 175/50/13

Ja sie zastanawiam czy ich nie kupic jako deszczowki do berga (miekka guma S1) ale na codzien to chyba wez doloz i kup yokohamy a539. Filip bardzo chwalil i nie on pierwszy.

ciężko taki rozmiar trafić 175/50/13 - mo masakra totalna - chyba kupię te markgumy z mieszanki S2 lub S3 - małe piłowanko po asfalcie i powinny być git

furius to maja byc opony na kanta do normalnej jazdy tak ??? jesli tak to szukaj opon 195/55R13 profil 50 wyglada z dupy na kancie,dobry do rajdowki ale nie do auta na miasto.ja sam w kancie mam z przodu 195/55 a dopiero na tyle 175/50 zeby łatwiej bokami latal
[ addsig]

[ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2009-04-08 15:13:12 ]

Cytat:
2009-04-08 14:31:03, Furiosus pisze:
ciężko taki rozmiar trafić 175/50/13 - mo masakra totalna - chyba kupię te markgumy z mieszanki S2 lub S3 - małe piłowanko po asfalcie i powinny być git

wejdz na ceneo.pl i szukaj po sklepach internetowych. Sa dostepne bo filip ostatnio sie chwalil ze kupil do rajdowki.

takie pytanko śmigał ktoś na n-rally w malcu?? opona była by tylko zakładana na suche próby, czyli nie straszne mi jest to że się odklei bo roczny przebieg będzie pewnie w granicy 200km, jak to się klei do podłoża biorąc pod uwagę że 155/65 to szeroka opona jak na malca. Czy jest duża różnica niż na innych oponach