Kontrolka rezerwy Scoupe Walnieta ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
wskaznik paliwa dziala prawidlowo,jak zatankuje,to idzie do gory,jdenak dzisiaj spotkala mnie niemila niespodzianka,wskaznik wskazywal ponizej kreski,ale rezerwa sie nie zapalila (a z doswiadczenia wiem,ze jak sie zapali,to conajmniej 30km zrobie). Jade ,jade i nagle na gas autko przestalo reagowac i zgaslo :] na szczescie 300metrow do stracji mialem. Dodalalem 2 litry zeby zobaczyc dalej ta rezerwe i nic,dalej nie swieci,a zawsze swiecilo. Czy moze tak byc,ze rezerwa przestaje sie swiecic jak w baku jest naprawde malo benzyny ? Tzn jest z 5 litrow,przegapilem lampke rezerwy,potem jest 2 litry i juz nie swieci ? Czy lampa sie spalila ? albo cos przy baku ? Pozdrawiam

Jak kiedys jezdzilem ACC z 2001r to tez lapka przy koncówce rezerwy ok 4-5l sie nie zapalała (tzn paliła sie i gasła a paliwko było jw.). Chociaż to się zdarzało czasami PZDR

[ wiadomość edytowana przez: Badboyy dnia 2007-09-12 21:08:52 ]

W niektorych autach jest tak ze jak zapala sie rezerwa to towazyszy temu sygnal dzwiekowy po jakims czasie lampka zaczyna migac co oznacza ze jest juz bardzo malo paliwa. ale w zadnym aucie nie spotkalem sie zeby lampka zgasla. zgasnie dopiero kiedy zatankujesz powyzej poziomu rezerwy. Pewnie zarowka spalila sie lub cos nie halo z instalacja.

Na przyszlosc nie jezdzij z prawie pustym zbiornikiem bo w taki sposob katuje sie pompe.
Pzdr.

czy ktokolwiek wie gdzie mam szukac przyczyny braku lampki rezerwy ?? przy pompie ?przy liczniku ? jak to wszystkoz robic ? Pozdrawiam

1. odkrec licznik i sprawdz lampke ...,zamień z inna obok....
2. posprawdzaj instalacje przy baku od rezerwy....

Cytat:
2007-09-14 12:45:51, Tomasz1023 pisze:
1. odkrec licznik i sprawdz lampke ...,zamień z inna obok.... 2. posprawdzaj instalacje przy baku od rezerwy....

Tomasz 1023 czy wiesz moze,gdzie patrzec za kabelkami od rezerwy ? Pozdrawiam

sprawdz lampke .......
a jak juz chcesz patrzec na kabelki to ........wywalasz cała wykładzine od bagaznika , lub siadasz na tylnim siedzeniu ,odchylasz oparcie siedzenia , odchylasz wykładzine (lub ja wczesniej wywaliłes), ukazuje Ci sie w rogu taka łatka i 4 srubki( to jest pompa ) , obok gdzies jest wyczka i sa tak przewody....zółty , brązowy u jaki s tam jeszcze jeden. Chyba zółty to rezerwa i go do masy podłacz i powinna sie kontrolka zapalic(jak jest sprawna zarówka)

Co rozumiesz przez prawie pusty zbiornik.Nie jest to pytanie filozoficzne .Jaka ilosć paliwa jest potrzebna pompie dla spokojnego żywota?Dla Gaziarzy to bardzo istotna informacja.

Cytat:
2007-09-18 22:52:19, Tomasz1023 pisze:
ukazuje Ci sie w rogu taka łatka i 4 srubki( to jest pompa ) , obok gdzies jest wyczka i sa tak przewody....

To nie jest pompa. To jest czujnik poziomu paliwa. Pompa jest po drugiej stronie i żeby się do niej dostać trzeba wyciągnąć zbiornik(wiem bo robiłem to 2 razy).

Cytat:
2007-09-19 10:03:37, BartBartez pisze:
To nie jest pompa. To jest czujnik poziomu paliwa. Pompa jest po drugiej stronie i żeby się do niej dostać trzeba wyciągnąć zbiornik(wiem bo robiłem to 2 razy).

Racja,jak odpialem kabel od czegos co znajduje sie pod kolem zapasowym,to odrazu spadl wskaznik poziomu paliwa,czyli kontrolka rezerwy idzie od pompy ?

Cytat:
2007-09-19 12:05:43, maspex pisze:
Racja,jak odpialem kabel od czegos co znajduje sie pod kolem zapasowym,to odrazu spadl wskaznik poziomu paliwa,czyli kontrolka rezerwy idzie od pompy ?

Kontrolka musi iść od czujnika. 2 przewody do wskazówki i jeden do kontrolki - tak mi się wydaje

podlaczylem mase do jedego kabelka i zaswiecila sie rezerwa,czyli zarowka cala,a wina czujnika,niestety nieidzie odkrecic tego urzadzenia,bo wszystkie srubki tak zardzewiale,ze glowki sie sypia.

[ wiadomość edytowana przez: maspex dnia 2007-09-23 15:18:36 ]

To w hultaju jest cos takiego jak lampka rezerwy?? Qrde

Cytat:
2007-10-26 14:49:35, Mlodyy_85 pisze:
To w hultaju jest cos takiego jak lampka rezerwy?? Qrde

a czemu mialoby nie byc?