MotoNews.pl

Woda POD(!!) wykładziną po stronie kierowcy. Pomocy.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Przepatrzyłem wyszukiwarke i nic.
Ostatnio zauważyłem dużą ilość wody POD(!!!) wykładziną po stronie kierowcy. Cała gąbka i maty wygłuszające zalane.
Ostatnio lało więc sprawdziłem kanały odprowadzające, było OK. No moze ten po stronie kierowcy nie na 100% ale tragicznie nie było. Wysuszyłem na tyle na ile się dało. Znowu padało ale nie ulewnie. Sprawdziłem maty pod wykładziną i znowu jakby wilgoci wiecej
Podłoga jest OK. Teraz pytanie. Czy to możliwe ze woda z klimy jest odprowadzana gdzies pod wykłdzinę?? (nie zauważyłem plamy pod autem)
Jak sprawdzić podpięcie przewodów od wnętrza samochodu?

Jedno co mi przychodzi do glowy i po dzisiejszych doswiadczeniach zaniedbania przez moja dziewczyne czynnosci czyszczacych odplywow przy wlotach nawiewow, to mogly Ci sie zapchac odplywy przy wlotach nawiewow, przez co po ulewach zebrala Ci sie woda i wleciala przez kanaly wentylacyjne do srodka. Dzis ja wracalismy z imprezy, to przy zakrecaniu bylo slychac jak woda sie przelewa przy wlotach nawiewow. Stanelismy i po przeczyszczeniu kanalow odprowadzajacych wode, wylecialo z 2-3 litry wody. Czyszczenie jest bardzo proste i mozna to zrobic reka na parkingu

Cytat:
2007-09-12 20:43:09, Keraj1978 pisze:
Przepatrzyłem wyszukiwarke i nic.

To sprawdź wzrok u okulisty, bo tych wątków było kilka!! Najpierw uczciwie poszukaj a potem pisz że szukałeś.

Wzrok mam dobry a koledze chyba szwankuje umiejętność czytania ze ZROZUMIENIEM. Zanim napiszesz coś w tym stylu przeczytaj wypowiedz do końca i postaraj się uchwycić sens.

Cytat:
2007-09-13 17:56:45, Keraj1978 pisze:
Wzrok mam dobry a koledze chyba szwankuje umiejętność czytania ze ZROZUMIENIEM. Zanim napiszesz coś w tym stylu przeczytaj wypowiedz do końca i postaraj się uchwycić sens.

Sprawdź wzrok ponownie ... Pax

A potem oczywiście uszczelki w drzwiach (jesli gdzieś jest nieszczelność będzie ci się lało do auta, najwięcej wilgoci będzie w okolicach załamania podłogi pod pedałem sprzęgła.
(było już kilka wątków o tym problemie )
A jeśli woda pojawia sie jeszcze w okolicach tunelu środkowego to trzeba rozebrać całość i sprawdzić czy gdzieś z parownika sie nie leje. W takim wypadku np. uszkodzenia parownika woda może spływac pod dywanikiem pasażera.
Resztę poszukaj sobie sam.
Pozdrawiam

problem może dotyczyć też nagrzewnicy oczywiście w połączeniu z ubytkiem płynu w układzie

Miałem taki przypadek....W skócie, padł zawór nagrzewnicy-> sterowany podciśnieniem-> wpodciśnienie zassało płyn i poleciał mi na nogi-> Myślałem ze nagrzewnica ale po oględzinach okazało sie że leci z jakiegoś zaworka umieszczonego po prawej stronie nad pedałem gazu (zawór zrozprężny klimy?) nie jestem tego pewien jak sie nazywa bo nie wnikałem. Odcinałem nagrzewnice (przygotowany psychicznie na zwalanie dechy) i wtedy zobaczyłem zacieki na bajpasie nagrzewnicy-> wymieniłem i przestało szczać po nogach

BTW - do osuszania co tak czy siak trzeba zrobić niezależnie od przyczyny dobry jest żwierk dla kota - taki silikonowy jest najlepszy - a potem odkurzacz - gazety potrafią zostawić odcisk druku