Problem z elektryką w Cabrio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć Witam Mam dość poważny problem.....(czytałem na forum ... szukałem długo nie wiem możliwe że gdzieś jest i mi umknęło nie zaprzeczam, jest bardzo dużo materiałów na ten temat ale nie opisują tego problemu co ja mam) Mianowicie chodzi o ogrzewanie przedniej szybki oraz podświetlanie niektórych części deski rozdzielczej nie wiem czy to jest powiązane ze sobą.... na desce nie podświetla mi przełączników ogrzewania szyb oraz świateł przeciwmgłowych, regulatora wysokości świateł hmmm nie podświetlają sie również strzałeczki nad pokrętami od nawiewów a co dziwne świeci sie nad pokrętłem od regulacji temperatury zegarek ok kontrolki też w porządku! Co do szyby to nie zaglądałem w podszybie gdyż nie wydaje mi sie że to wina połączenia przewodów z szyba.. bo nawet włącznik nie reaguje (nie za swieca sie dioda) dosając w innych przełącznikach swiecą się.... po włączeniu oczywiście (chodzi mi o tą diode w samym środku przełącznika) Bezpieczniki oczywiście sprawdziłem sa ok Jeśli napisałem coś niejasno to postaram sie sprostować.. i z góry dziękuje za pomoc

bez rozbierania deski rozdzielczej sie nie obejdzie!! albo zarowki ci sie popalily albo sciezki na tasmach w nawiewach.

ok a co z śiwatełkami w przełączikach te wyciągnąłem z deski próbowałem je rozebrać ale nie chciałem połamać... dokładniej chodzi mi o przełączniki świateł przeciwmgłowych oraz podgrzewanie szyb nad kółeczkiem które się wciska jest taki rysunek szyka przednia tylnia i te światełka..... czy te rysunki nie powinny byc podświetlane a jesli tak to w czym jest wina?