| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
OpawelQ HF MEMBER accent Libiąż | 2007-09-16 10:10:41 co moze sie teraz stac? dziac? narazie tak jezdze z dwa tygodnie i nic sie strasznego nie dzieje, chociaz kierownica mi lekko drga na boki tak jak bym sobie nia ruszal w lewo i prawo szybkimi i kruciutkimi ruchami (tez nie wiem czy to sie dzieje od momentu wlania wody czy od awsze tak bylo) i wydaje mi sie ze im zimniej na polu ty drgnia sa troszke wieksze.
przy okazji moze ktos napisze kto mial problem drgania kierownicy (bo moze drganie jest inna przyczyna niz tego ze wlalem tam wode chlodnicza) moze hamulce moze to wspomaganie?!! pozdro |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-09-16 10:15:14 A przed zimą to se wymień płyn wspomagania,bo nie pojeżdzisz.Chyba na wprost tylko |
OpawelQ HF MEMBER accent Libiąż | 2007-09-16 10:26:33 da sie samemu wymienic? latwo? jak to zrobic? ile tam plynu wlac i jakiego? |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-09-16 10:40:49 Nie wymieniałem,bo nie nalałem wody Ale każdy warsztat Ci to wymieni.A i z dostępnością płynów nie będzie problemów.Na przyszłość więcej uwagi!!! |
OpawelQ HF MEMBER accent Libiąż | 2007-09-16 10:45:51 raczej nie bedzie drogo ale i tak jak bedzie latwo i ktos opisze jak zrobic to zrobie samemu pozdro dzieki za rady. narazie poczekam az ktos napisze jak zrobic ![]() [ wiadomość edytowana przez: OpawelQ dnia 2007-09-16 10:46:52 ] |
OpawelQ HF MEMBER accent Libiąż | 2007-09-16 23:01:57 przy kurpusie przekladni kirowniczej to chyba gdzies na dole. to raczej trzeba by bylo kanal miec a ja nie mam i rraczej skoncze u mechanika. |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2007-09-16 23:59:13 sama wymiana to prosta sprawa, ale dla łatwego dostępu kanał jest potrzebny, w ostateczność jakiś podnośnik albo wjechać kołami na coś żeby wsunąć się pod auto
oczywiście do zalania czerwony dexron |
OpawelQ HF MEMBER accent Libiąż | 2007-09-17 13:37:12 spoczko. a ile litrow tego dexronu mam kupic? i jak bym sam wymienial to jest potrzebne dokladne wyczyszczenie tych miejsc z plynu chlodniczego np cisnieniem wydmuchac czy nie trzeba tego robic i wystarczy tylko spuscic plyn? bo jak trzeba to juz se sam nei poradze i bede musial do mechanika. i jak by co to prosil bym o dokladne opisanie tego ktora ruke odkrecic jak spuscic jak odpowietrzyc boktos pisal ze trzeba to zrobic itd. |