| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-09-19 07:02:40 Najlepszym i najskuteczniejszym zabezpieczeniem jest pstryczek za złotówkę podłączony pod np.zasilanie pompy paliwa i ukryty gdzieś tam. Wykonać można to samodzielnie, koszty znikome, a żaden złodziej nie będzie go szukał bo nie ma na to czasu. |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2007-09-21 11:29:16
|
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-09-21 11:31:45 Blokada nie jest zła
Najlepiej Bear Lock Odcięcia są najskuteczniejsze. |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-09-21 20:08:57 ...A czy jak zablokuje się skrzynię ...dajmy na to ...na biegu wstecznym, to już samochód jest nie do ruszenia ?
Jak zdrowo przydusi to i na wstecznym nieźle pojedzie ...takie espero na wstecznym to pewnie z 50 km/h wyciągnie ...wystarczy żeby wjechać na lawetę
......może lepiej jakaś syrena alarmowa 160 dbA - np: pod siedzeniem + automatyczna blokada drzwi ...żywy raczej nie wyjdzie |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-09-21 21:07:50 Z blokadą na skrzyni można podobno z wstecznego wbić na 5.
Tak twierdzili w jakimś programie motoryzacyjnym , ja nie sprawdzałem. Z 5-tki można ruszyć piłując wysoko obroty. |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2007-09-21 21:28:48 odciecie
+ blokada najlepsze zabezpieczenia za alarmem juz nikt sie nie obraca, nawet w jednym centrym handlowym w poznaniu ochrona ucieka jak słyszy alarm ze oni nic nie widziel |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-09-21 22:01:55
Dobrze że w automacie nie ma takich problemów, blokada w połozeniu P i auto nie do ruszenia ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-09-21 23:09:17
Adaś. Nie do końca tak. Można (i to dość łatwo, niestety) przełamać tą blokadę - to jest po prostu mechaniczna zapadka. Dlatego NIE WOLNO zapinać P jeżeli samochód sie toczy. Nawet jak już się zatrzymał to prawidłowa kolejność jest traka: stajesz - ręczny - blokada skrzyni. |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-09-21 23:36:37 Krzysiu. Ja to wiem. Ba! w zasadzie nigdy nie zapinam skrzyni w pozycję P, ręczny mi działa, więc po co kusić los jakimś "przypadkowym" pchnięciem na parkingu. Chodziło mi tylko o kwestię blokady skrzyni i ewentualnego odjechania samochodem z zapiętą blokadą. ----------------- czasem tu zaglądam |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-09-22 07:55:49 Na łby żeście się pozamieniali. Jakieś lawety, blokady drzwi, super syreny alarmowe... Puk... Puk... Obudźcie się. Lothaar ma złomero i do złomero wystarczy założyć najtańszą blokadę, a nawet jej imitację i to wystarczy, aby złodziej nie ryzykował z prostej przyczyny. NIE OPŁACA SIĘ!!! |
maskekk Pzn | 2007-09-23 22:42:28 Pokarzcie mi zlodzieja ktory kradnie fure i ucieka z nia na lawecie toz to mozna sobie miedzy bajki takie historie wlozyc, lepiej pochodzic po parkingu i znalezc taka co sie nie odjedzie |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-09-24 00:35:00
W sumie racja
Na alledrogo.pl kiedyś były nawet takie imitacje po 3 zyla co miały za zadanie imitować właśnie blokadę skrzyni biegów
Takie to było małe kółeczko do naklejenia na konsolę środkową na wysokości wajchy biegów. Bardzo realistycznie imitowała blokadę |