Moja Lantra :P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich tu zgromadzonych niedawno kupiłem sobie moje pierwsze autko, szczerze nie orientowałem sie co to za autko za bardzo moze przeczytałem pare opinii ludzi ktorzy troche nimi smigaja juz ... no i nie narzekali / mam pare pytan do Was: pierwsze co chce wymienic pasek rozrzadu bo nie wiem kiedy był wymieniany a moja Niunia to: 1,8, 16v, 96r, manual, gaz... wiec nie chce ryzykowac... powiedzcie mi ile taki pasek kosztuje i gdzie najepiej kupic moze znacie jakies strony internetowe? bo u mnie w miejscowosci to tylko na sciagniecie w sklepach a wiadomo ile sobie doliczaja...jest peknieta linka od elektrycznej szyby tylnej od strony kierowcy, mozna ja samemu dorobic ?? jesli nie podajcie namiary na cos , to z tych powazniejszych problemow, z reszta pierdół dam sobie rade ewentualnie piszcie na co jeszcze powinienem zwrocic uwage pozdrawiam wszystkich

O rozrzadzie w 16v to pewnie duzo Ci tu napisza

Linka - pewnie chyba taniej i szybciej bedzie znaleźć coś na Allegro.

Co do innych rzeczy:
sprawdzić wszystkie płyny:
hamulcowy, chłodniczy, oleje
sprawdzić hamulce (tarcze klocki)
polecam przejechanie sie na przetrzepanie auta jak przy przegladzie.

Proponuję a raczej zalecam przegląd autka od spodu.Halogen i zaświecić mu w każdy otwór czy nie czai sie tam rdzawy potwór :: i nie lekceważyć jakichkolwiek oznak tego potworzyska wstrętnego FUUJ
Miłego śmiganka !!!

[ wiadomość edytowana przez: mihu24 dnia 2007-09-19 23:36:00 ]

No i mi pękła linka od szyby ...

Jutro pewnie to wymontuje i poogladam - moze cos więcej zasugeruje oprócz poszukiwania na Allegro.

ja narazie nie mam czasu głebiej zagladac wiec jak bys wpadł na jakis pomysł daj znac narazie dmucham na zimne i wymienie pasek rozrzadu... zrezygnowałem z boscha i chyba zastanowie sie nad gates'em obecnie jest załozony tez tej firmy, niby łądnie wyglada wszystkie zęby, nie popekany ... cholera wie co robic ?? bol w tym ze nie wiem kiedy był załozony :/

na moich własnych błędach :pasek tylko GATES i koniecznie wymień napinacz

Cytat:
2007-09-23 21:50:12, _Misio_ pisze:
No i mi pękła linka od szyby ... Jutro pewnie to wymontuje i poogladam - moze cos więcej zasugeruje oprócz poszukiwania na Allegro.

i jak tam do jakich wniosków doszedłes :> ??