POMOCY (kierownica + radio)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z pościeranym skórzanym obszyciem kierownicy w Hyundai Sonata 97r.20i czy kiedy zdejmę to stare obszycie to pod nim jest „normalna” fabryczna kierownica, czyli jakiś plastik(tworzywo czy może coś innego w tym stylu)
Problem nr dwa to zakupiłem radio (znanej marki) + pilot standardowy typu telewizorowego tylko znacznie mniejszy(wygląda jak mały płaski telefon komórkowy) do sterowania nim jest to radio standardowe w swoich gabarytach ma więcej funkcji od fabrycznego i tu zaczynają się schody czy kiedy wyjmę fabryczne radio, które jest dwa razy większe od nowego to dostanę gdzieś zaślepkę tej wolnej przestrzeni pod lub nad radiem czy może jakiś schowek(półeczkę) na drobiazgi gąbkę itd.???
I teraz wielki finał, co z tym sterowaniem fabrycznym w kierownicy czy tylko demontaż czy kupić inne radio z sterowaniem (pod kierownicę)???

POMOCY inwestycja za inwestycją i to się nie klei.
Nr. GG 4410194
eptita@wp.pl

Co do kierownicy.Odwiedż jakiegoś tapicera i zapytaj...A i nie zapomnij się pochwalic efektami takiej wizyty.

Co do radia to najlepiej zadzwonić do serwisu i spytać o zaślepkę. Podobnie miałem w fordzie też chciałem standardowe radio zamontować. Na szrocie będzie ciężko ze względu, że to Hyundai i prawdopodobieństwo trafienia auta z taką przeróbką jest małe. Sterowanie przy kierownicy ja bym zostawił, a pilota od radia zamontował gdzie indziej. Jak zdemontujesz orginalne to będzie dziura itp. trzeba będzie elementy dokupić. Raczej podpiąć nowego radia pod to sterowanie się nie da ponieważ ten orginalny zestaw jest na kablu podpięty do radia, a nowe pewnie nie ma takiej opcji.

Kierownica - ja też szukałem keirownicy nie wytartej - niestety nie jest to takie proste Jednak skórzane kierownice od Hyundaia nie wytrzymują próby czasu - ja znalazłem dobreko tapicera, który zajmuje sie skórą (Tomaszów Mazowiecki) i bardzo ładnie mi obszył - narazie jestem bardzo zadowolony.

Pułeczke - poszukaj - moze od innego auta spasuje - tu niestety rzeźba musi pewnie być co nie znaczy ze sie nie da tego fajnie zrobić

Steronanie z pod kierownicy pewnie niestety bedzie bardzo trudno wykorzystać.

Więc tak witam kolegów po dłuższej przerwie, ale wyobraźcie sobie, że po południowej części polski pod WARSZAWĄ ciężko jest o tapicera, który podjąłby się od ręki obszycia kierownicy.
Więc po miesiącu poszukiwań (Błonie, Ożarów, prawie Grójec nie pamiętam miejscowości, Mszczonów, Sochaczew) odnalazłem bardzo starego dziadka okazał się geniuszem w swoim fachu to, co innym znacznie młodszym miało zająć, 48h lub kazali zostawić samochód czekać na telefon, ale nie szybciej jak po trzech dniach(na co nie mogłem sobie pozwolić z racji że dojeżdżamy z żoną do pracy tym samochodem) dziadkowi zajęło dwie godziny zrobiłem z żoną zakupy przy okazji, że to była sobota duży rynek i w ogóle zakupy się udały a i dziadziuś wziął tylko 70zł. A wczesnej inni nie zchodzili poniżej 150zł. Więc Panowie zapraszam do Żyrardowa na ul 1 Maja podajże 15. Temat radia w toku odezwę się jeszcze.

[ wiadomość edytowana przez: eptita dnia 2007-11-05 23:51:27 ]

O kurcze, a standardową kierownicę też obszyje?

Jeśli możesz, wstaw foteczki