Jaka intalacja gazowa, gdzie zamontować w Wawie?Despero 1,8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich
Od paru m-cy jestem szczęśliwym posiadaczem dEspero 1,8. Niestety kupiłem od dziadka, który był przeciwnikiem gazu w samochodzie. A jak wiecie sami samochód ten do oszczędnych nie należy W mieście pali mi 12 litrów PB Zastanawiałem się ostatnio nad montażem instalacji gazowej. I tu pytanie do Was. Gdzie zamontować gaz w Wawie, żeby nie przepłacić, a jednocześnie być zadowolonym z jakości montażu i samej instalacji. Ile szykować $?

Z góry WIELKIE dzięki.

Cytat:
2007-09-20 09:55:12, BigJack pisze:
W mieście pali mi 12 litrów PB

Z jakim silnikiem 3.0? No chyba, że lubisz być pierwszy na czerwonym świetle.

porady gdzie zalozyc masz na motonews ale forum LPG - tam są opinie które zaklady mają dobrą opinie a ktorych sie ustrzegac

co do instalki to w sumie kazda będzie dobrze praocowala o ile będzie dobrze zalozona i wyregulowana. jesli jestes w stanie i lubisz sam posiedziec przy samochodzie to polecam ci instalke 2 generacji z komputerem BRC JUST albo BINGO S. wszeddzie jest do tego oprogramowanie (eletroda czy inne fora) a interfejs mozesz kupic za 50 zł na allegro albo zlozyc sam za 10 zł. ja osobiscie mam BRC i jestem zadowolony bo w razie czego wszystkie elementy mozna kupic na allegro jak cos sie zużyje - w razie czego bedziesz mial u mnie support bo juz swoje z nia przezylem.

jest jeszcdze mozliwość zalozenia 4 generacji na wtrysku gazu - cena nie jest specjalnie wyzsza - np w siedlcach za 1800 ponoc mozna juz zalozyc - mamy tu kogos z forum kto tam chyba zakladal i jest ponoc szczęsliwym uzytkownikiem.

pozdro

Wątek o instalacji zakładanej w Siedlcach.

Jeśli pali Ci 12l PB to lepiej zacznij od ustalenia czemu tak dużo ,bo w takiej sytuacji to gazu też może Ci łyknąć 17-18l.

Dla porównania mój 1,8 pali 8l PB latem i 9l zimą

Adamus z Łochowa ma tę sekwencję.

Jak jeździsz ?

Żwawo ? Czy na PSJ* Ci tyle pali ?

Ps.

* - Pizdowaty styl jazdy...

Cytat:
2007-09-20 10:41:20, slawekk pisze:
Wątek o instalacji zakładanej w Siedlcach. Jeśli pali Ci 12l PB to lepiej zacznij od ustalenia czemu tak dużo ,bo w takiej sytuacji to gazu też może Ci łyknąć 17-18l. Dla porównania mój 1,8 pali 8l PB latem i 9l zimą

Mój 1,5 pali 10 Pb w mieście

Czyli nie jeździsz jak pizda, ino Eros gwizda

Cytat:
2007-09-20 11:26:50, Jabuszko pisze:

A moja złomguna 2.0 maksymalnie 9,5 z włączoną klimą, bez klimy 9, a po trasie 8,5.

Cytat:
2007-09-20 11:18:39, Zoltar pisze:
Jak jeździsz ? Żwawo ? Czy na PSJ* Ci tyle pali ? Ps. * - Pizdowaty styl jazdy...

Jeśli pytanie było do mnie to:

Ze świateł ruszam pierwszy i pozostałe samochody obserwuję tylko w lusterku. Moja prędkość spacerowa po wawie to około 120km/h.
Często się wkurzam na jadących ślamazarnie i uprawiam "slalom gigant".

Chociaż po klubowym wyjeździe do Kazimierza to stwierdzam ,że jednak jeżdżę wolniej od niektórych klubowych "ścigantów"

p.s. Od czasu jak policja zatrzymała mnie po raz ostatni i powiedzieli ,że takiego pirata jeszcze nie spotkali minęło już ponad 3 lata - niechybnie mam oznaki starzenia się

pstruśiowy 1.5 potrafi i 12-13 bp zjarać po wawie na trasie ok. 9-10 przy prędkości przelotowej 1

Cytat:
2007-09-20 11:39:11, piotr_ek pisze:
A moja złomguna 2.0 maksymalnie 9,5 z włączoną klimą, bez klimy 9, a po trasie 8,5.

Twoje miasto, to jak dla mnie trasa... Na obwodnicy mi więcej spali

I masz nowsze auto oraz mocniejsze... Zawsze przy żwawej jeździe będzie palić mniej, niż słabsze

Cytat:
2007-09-20 11:49:27, Zoltar pisze:
Twoje miasto, to jak dla mnie trasa...

Byś się zdziwił... środkiem drogi kury łażą, a za nimi wiejskie baby pędzą krowy na pastwisko, a na końcu tego korowodu idzie jakiś pogrzeb. A jak jest święto dyszla to ulice zamieniają się w deptaki. Po łolkóshu rzadko jeżdżę bo szybciej dojdę niż dojadę. Miałem na myśli Kraków.
A teraz do slawekka:
I jak tak startujesz pierwszy ze świateł nie wkurzasz się, że i tak na następnych światłach też jesteś pierwszy... w kolejce na czerwonym świetle

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-09-20 12:56:41 ]

jedyne rozsądne rozwiązanie to IV generacja czyli wtrysk - ceny są niewiele wyższe od II

I jeśli wtrysk to zajrzyj tutaj i zagadaj do gościa Nowotczyński albo NikośWariat. Można ich śmiało polecić - nie tylko dobrze montują (a to przy wtrysku bardzo ważne) ale zajmują się też 'trudnymi przypadkami' i doprowadzają do porządku skopane przez innych instalacje.

[ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2007-09-20 13:36:35 ]

poprawiony link roberta KLIK

Cytat:
2007-09-20 13:21:25, Jabuszko pisze:
poprawiony link roberta KLIK

dzięki, (na wszelki wypadek poprawię)

Cytat:
2007-09-20 12:55:52, piotr_ek pisze:
A teraz do slawekka: I jak tak startujesz pierwszy ze świateł nie wkurzasz się, że i tak na następnych światłach też jesteś pierwszy... w kolejce na czerwonym świetle [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-09-20 12:56:41 ]

Na trasie którą najczęściej jeżdżę światła są tak ustawione ,że po zmianie na zielone trzeba szybko wystartować żeby na następnych zmieścić się na żółtym (maks 2-3 samochody się mieszczą, pod warunkiem że też dobrze wystartują i przycisną).

Potem jeśli się nie zwolni poniżej 110km to jest zielona fala.
To wszystko oczywiści na ograniczeniu do 50

Cytat:
2007-09-20 11:44:14, slawekk pisze:
Chociaż po klubowym wyjeździe do Kazimierza to stwierdzam ,że jednak jeżdżę wolniej od niektórych klubowych "ścigantów"

nie przesadzaj, az tak szybko nie bylo
zebys widzial co sie dzialo jak jechalismy w 2 samochody z kolega Kuli69 do Torunia... do Kazimierza to byl spacer

Cytat:
2007-09-20 12:55:52, piotr_ek pisze:
A teraz do slawekka: I jak tak startujesz pierwszy ze świateł nie wkurzasz się, że i tak na następnych światłach też jesteś pierwszy... w kolejce na czerwonym świetle

to nie do mnie ale sie podepne: w W-wie zauwazylem, ze najczesciej, im szybciej jezdze tym wiecej zielonych zaliczam

-----------------
..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::..

Cytat:
2007-09-20 14:17:13, lucas48 pisze:
to nie do mnie ale sie podepne: w W-wie zauwazylem, ze najczesciej, im szybciej jezdze tym wiecej zielonych zaliczam

Bo jadąc 120 km/h łapiesz się jak ja w Krakowie na "poprzednie" zielone. Następne zielone jest dostępne gdy jedzie się 60 km/h. Jak jedzie się 80 km/h to gwarantowane jest czerwone.

Cytat:
2007-09-20 10:41:20, slawekk pisze:
Dla porównania mój 1,8 pali 8l PB latem i 9l zimą

KOMBATANT

Cytat:
Piotr'ek

nastepny kombatant

Cytat:
Lukas48:
nie przesadzaj, az tak szybko nie bylo
zebys widzial co sie dzialo jak jechalismy w 2 samochody z kolega Kuli69 do Torunia... do Kazimierza to byl spacer

Fakt sam sie bałem

Cytat:
PSTRUS
pstruśiowy 1.5 potrafi i 12-13 bp zjarać po wawie na trasie ok. 9-10 przy prędkości przelotowej 1

na temat tego pana powiem ze trudno go dogonic

Cytat:
Jabuszko

nie pier.. na gazie jezdzisz, moze palił
w twoim przypadku te 12-14l gazu to normalna jazda po miescie w korkach ja sie przyzwuczaiem lecz z 2 strony to rwwla by była jak bym zamykał sie w 12/100 ale to niemozliwe chyba ze zaczne krecic reduktorem w/g foruma lpg

Cytat:
2007-09-20 19:21:16, Kula69 pisze:
nastepny kombatant

Jeżdżę z prędościami normalnymi umożliwiającym sprawne poruszanie się i wyprzedzam tam gdzie ma to sens. A te 9,5 czy 10/100 km to miałem np. przy jeździe autostradą 160 km/h. Ale to wolwo jest

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-09-20 19:45:10 ]