MotoNews.pl

Sprzeglo a rozrusznik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, czy zuzyte sprzeglo ma cos wspolnego z dziwnym dzialaniem rozrusznika ? czasem nie ma sily zakrecic, chwile sie pomeczy i zaskoczy. Jakis czas temu tak mialem i wymienilem rozrusznik, co prawda na uzywke ale w dobrym stanie. Mozliwe zeby tak szybko znowu sie posypal ? Dodam ze moje sprzeglo jest w stanie agonalnym i niedlugo czeka je wymiana.

jak dla mnie to wpływ ma zerowy.

Cytat:
2007-09-20 21:51:46, mateusz_ino pisze:
Jakis czas temu tak mialem i wymienilem rozrusznik, co prawda na uzywke ale w dobrym stanie. Mozliwe zeby tak szybko znowu sie posypal

Używka to używka, może podziałać rok, a może zrąbac się po godzinie. Piszesz że był w dobrym stanie- sprawdzałeś tuleje, szczotki, automat? Czy po prostu dobrze kęcił?

Cytat:
2007-09-21 22:16:22, Kamil_H pisze:
jak dla mnie to wpływ ma zerowy.

jak sie nad tym zastanowic, to teoretycznie moze miec.... ale to jeszcze by jakies zgrzyty raczej dochodzily... wiec raczej nie ma to powiazania. a tak btw- sprawdz jeszcze przewody do rozrusznika, mase i przekaznik na przegrodzie

znajomy mechanik mi go zalatwial i twierdzil ze jest w bdb stanie wiec mysle ze go sprawdzal. bede musial te przewody posprawdzac bo nie chce mi sie wierzyc zeby 2 rozne rozruszniki zaczely sie pieprzyc w ten sam sposob i to jeden po drugim.