MotoNews.pl

Jakie żarówki do zegarów?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Padło mi podświetlenie prawej strony klimatronika i mam zamiar wymienic podswietlenie na inny kolor i sie zastanawiam jakich i ile bede potrzebował żaróweczek. Chce wymienic całe podświetlenie włącznie z zegarami, kompem itd...
Czy te bądą pasowac?
link1
link2

Wiem, że były już tematy o tym, ale chce być pewny czy akurat te będą pasowac!
Pozdrawiam!

Tak te niebieskie bedą pasować mam takie same w klimatroniku i zegarach

Hmm... No to fajnie, i jaki efekt? Dobrze swieci wszystko, są cienie? Komputer też podświetlałeś? Mógłbyś napisać mniej wiecej ile R3 a ile R5 kupic?
Aha i czy moge zrobić tak żeby wskazówki były czerwone?
Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: hammet1 dnia 2007-09-21 16:06:16 ]

R3 - do podświetlania klawiszy
W5W -takie same jak pozycyjne- do podświetlania zegarów (3 szt + 2 szt w wyświetlaczu komputera) ale słabo świeca(super flux-punktowo), ja wlutowałem w oryginalne oprawki diody wymontowane z R5 i jest Oki
T5 - podświetlanie panelu środkowego (nawiewy) 3 szt.
tak jest u mnie w 2,5V6 CD 1994 sedan

Nie spodziewaj się dobrego efektu jeśli kupisz kijowe diody... Będą świecić punktowo:/ Przerabiałem już ten temat nawet piłownie na stożek nie pomogło Spróbuj poszukać żarówek w kolorze niebieskim w motoryzacyjnym ja nie próbowałem po prostu kupiłem oryginały i po kłopocie Jedynie w climatronicu zmieniłem na niebieskie

piszę jak jest w oryginale: do podświetlenia licznika masz 3 żarówki W3W takie jak w pozycyjnych (zgodzę się z pio-gaz) natomiast w wyświetlaczu są dwie żarówki po 2W w oprawkach jak te diody z aukcji. klimatronik czy też panel środkowy to żaróweczki 1,2W w oprawkach (chyba 3 sztuki) jak i w przełączniku świateł (1 sztuka). żeby zmienić podświetlenie przycisków (np. podgrzewania szyby) to już niestety zupełnie inna bajka, bo są w nim małe żaróweczki i to w dodatku tak sprytnie wlutowane, że trochę ciężko je wylutować, najlepiej mieć grot punktowy a i wtedy nie jest za lekko, bo zdarzało mi się często, że przegrzewa się miejsce, gdzie są wlutowane te żarówki i uszkadza się całą plastikową podstawkę (wiem, bo trochę tych przełączników nasprzedawałem i się tych żaróweczek nawymieniałem) ale jest to wykonalne. w przełącznikach masz słabe żaróweczki, nie są niestety opisane ale mają ok. 0,5W albo i mniej natomiast w przełącznikach szyb są małe diody. miłej zabawy.