R6 24v w omie b

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem że pare osób z tego forum ma co nieco pojęcia o tym temacie
prosiłbym o pomoc ( może dokumentacja zdjęciowa?)
z góry dzięki
i pozdrawiam

czyżbym był pierwszy w takiej modyfikacji?
niemożliwe???

chlopie googel Twoim przyjacielem

a i szukajka na forum nie powinna byc Ci obca
zanim zalozysz taki temat

Cytat:
2007-09-24 22:34:49, piacho pisze:
niemożliwe???

Ano niemożliwe w polsce są co najmniej dwie b i kilka monz oraz chyba jeden rekord z c30se.

Ogólnie rzeźba, jak zwykle w takich przeróbkach.
Jak masz trochę smykałki to dasz radę.Kup skrzynie R28 od A (może być r25 da radę) , będzie łatwiej. Nawet jak nie masz maszyn, ale jeśli kumasz to i owo to dasz radę.

Jeśli masz ochotę na R6 bo chcesz R6 i tylko dlatego, to warto.
Ale jeśli chcesz mieć lepsze auto/osiągi/skręcanie ("bez turbo") to nie za bardzo. Silnik cięższy/dłuższy bardzie wystaje do przodu, problemy. (ja po włożeniu silnika cięższego o kilka kg odczułem zmianę w prowadzeniu a to tylko kilka kg, poznałem co to jest wynoszenie przodem auta w zakręcie). Co innego gdy te R6 jest jedno z c40se lub c36get lub c36ne to ma sens bo niedogodność typu, mało mocy, idą w dal, będzie szybkie na prostej to się dogoni . No chyba, że chcesz wybebeszać, z omy b jest co wyjąć, jest sporo niepotrzebnych rzeczy.

Ogólnie szukaj gości, Szefer tu na forum lub Bc30se wyrzucony z forum, obaj zrobili. Szefera auto zapina (bi turbo wybebeszone) ale on nim jeździ a nie je robił. Bc30se (uwielbia R6) sam zrobił ale auto wolne jest. Ja wolę opcję Szefera.

Jeżli pytasz, bo pytasz i myślisz a może se zrobię, to nie tu.
(nie znamy Cię),to wtedy idź gdzie indziej pomarzyć.

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2007-09-24 23:20:13 ]

PiotrS:dzięki za odpowiedź
A że do monzy się da włożyć to wiem, bo zasadzić motor ze skrzynią zasadziłem -nie uruchomiłem ,projekt padł.Okazało się że wałek był pęknięty,a było to pare lat temu i był duży problem z gratami do tego motoru.
Chodziło mi bardziej o to na co trzeba zwrócić uwagę,bo z pierwszych przymiarek wychodzi że stabilizator trochę przeszkadza etc.
Czasami nie warto wyważać otwartych drzwi.
Mimo że mnie nie znacie dzięki za podpowiedzi.