Wymiana reduktora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam instalacje etagas i reduktor Tartarini g79se, ktory byl juz regenerowany. Spisuje mi sie on coraz gorzej, nie chce go znowu regenerowac i szukam jakiegos zmiennika. (Oryginalny chca za 450 pln). Myslalem o Tomasetto ze wzgl. na cene. Czy elektrozawor tez wymieniac od razu czy kupic taki z zaworem zintegrowanym? Jak to jest potem z regulacja po podlaczeniu do Tec99 komputera da sie to wyregulowac z innym reduktorem (Tomasetto)?

Witam.
To w koncu jaka masz instalację?
TEC99 czy ETAGAS .Bo to sa całkiem inne instalacje

oj tuner tuner tec99 to sterownik instalacji

OJ jacoch
TEC 99 to sterownik z drugiej generacji
a Etagas to instalacja trzeciej generacji
wiec całkiem inne instalacje
a ty piszesz w jednym temacie ,ze masz Etagas ze sterownikiem TEC.
więc w końcu zastanów się co masz pod maską

Cytat:
2007-09-24 14:01:59, jacoch pisze:
oj tuner tuner tec99 to sterownik instalacji

mam po poprzednim wlascicielu ksiazeczke etagas system wiec sadzilem, ze mam wlasnie ten system. Tak naprawde jest to klasyczna II generacja...

Witam.
No to wszystko zostało wyjaśnione.
Mozesz zastosować tomasetto niezintegrowany . wiec pozostanie Ci elektrozawór tartarini.
W zasadzie możesz sam wyregulowac instalacje bez softu. Trzeba tylko ustawic właściwe obroty na reduktorze a komp gazowy TEC sam sie do tego reduktora dostosuje bo juz wczesniej był zaprogramowany.

to ja sie moze podczepie pod pytanie zeby nie zakladac nowego tematu.
Samochd kupilem jakies 1,5 miesiaca temu, nie znam sie zbytnio na instalacjach LPG, ale w dolaczonej ksiazeczce pisze ze jest to instalacja polgas, reduktor LANDI - wtrysk. Ktora to moze byc generacja ? i ile wlasnie moze kosztowac wymiana takiego reduktora i jaki reduktor by tu pasowal ?
Pozdrawiam

Sensitize z tego co piszesz to wnioskuje,ze to jest 2 generacja.
Wiec w rolę wchodzi ten sam reduktor a jeśli chcesz cos innego to polecam Tomasetto niezintegrowany

Dziekuje za info teraz tylko uzbierac kase na sam reduktor i wymiane

znalazlem dwa redukktory: tartarini używany sprawdzony za 150 zł (sobie podaruje)
lub zamiennik włoski za 200 zł (nowy) i tutaj pytanie: o co chodzi z tym zamiennikiem, czy Tartarini to nie wloskie reduktory to sa inne?, warto taki kupic?

uzywke za te pieniadze sobie daruj ,popatrz tutajallegro za 160 mozna miec tomaseciaka , podobno dobre reduktory , lepsze od tartanini, ewentaulnie niewiele drozej landi , lub lovato , a to juz wogole jest sprzet o klase wyzej.

Witam,

W swoim samochodzie mam instalację Tartarini Etagas.
Ostatnio miałem problemy z nagrzewnicą (nie działała) i mechanik powiedział że to przez instalację gazową a dokładniej reduktor, wycieka z niego płyn (chyba chłodniczy). Zaleca wymianę reduktora.
Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość naprawy tego reduktora lub ewentualna wymiana na jakiś inny?
Pozdrawiam