Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-09-25 16:11:13 Witaj.
Czy to aby nie u GODULI? ta hamownia? |
![]() leon99 Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2007-09-25 17:11:50 Może pomoże wymiana wtrysków a potem instalacja odolejacza?
Czyszczenie nie pomaga. |
marcinm ... | 2007-09-25 21:33:40 Croma, jak zwykle działasz kojąco na moje nerwy... ![]() ![]() będzie weekend - będę sprawdzał... zobaczymy ![]() sygnał wychodzi z cewki ( takie mam wrażenie ) pzdr |
MAG Ford S-Max 2,5T Gdańsk / Kristianstad | 2007-09-28 00:11:44 Mam bardzo podobny problem, z tym że instalka to BRC Seqent56 - mam Mondeo 2,5 V6, a instalka ma przelatane zaledwie 30tkm
Dzisiaj rano gazownicy wymienili mi komplet wtrysków, ale pomogło na chwilę - generalnie na gazie chodzi jak chce - czasami na trasie przez 200kilosów wszystko jest OK, a potem przez kolejnych 100 prawie nie da się jechać, bo się nie wkręca na obroty, nie chodzi na wszystkie gary i pali jak smok (albo raczej jak dwa smoki ![]() Na innym forum podrzucono mi sugestię uszkodzenia/przytkania reduktora (mam ten najmocniejszy - tzw "cegłę") - czy to wydaje się prawdopodobne i ewentualnie jak to sprawdzić???? |
marcinm ... | 2007-09-28 02:04:19 ja Ci podrzucę taki tip : sprawdź układ rozłączający wtryski benzynowe - raz miałem tak że auto chodziło na 3 gary na LPG a na Pb było ok...
po dokładnym sprawdzeniu okazał się zimny lut na jednym z kabli... jak zobaczyłem, to miałem ochotę obciąć jaja montażystom, równo przy uszach... właśnie wpadłem na taki pomysł że zanim zacznę rzeźbić, to sprawdzę jeszcze raz wszystkie lutowania, przyłącza, itp, itd, co zajmie pewnie ze 2 noce, ale chyba warto... ![]() pzdr |
MAG Ford S-Max 2,5T Gdańsk / Kristianstad | 2007-10-04 15:12:59 Troszku dziwne rzeczy powychodziły jak się chłopaki zabrali za regulacje z podpiętym papkiem.
Nie wychodziła autokalibracja, jakieś dziwadła się robiły - silnikiem rzucało aż w końcu główny spec zaczął grzebać we wtryskach, bo mu cosik nie pasiło. Okazało się , że są źle popodłączane, nie trafiają w odpowiednie miejsca - ![]() ![]() Troszkę grzebania, testowania i nagle wszystko zaskoczyło i póki co chodzi bardzo ładnie - zobaczymy jak bedzie sie sprawował na trasie i co pokaże hamownia ![]() BTW - ciekawe dlaczego w takim razie czasami jeździł dobrze ![]() Aha kłopoty zaczęły się po tym jak przez jakiś czas miałem odłączoną instalkę i potem ponownie podłączana była. |
marcinm ... | 2007-10-04 15:17:39 a u mnie też ciekawe rzeczy wyszły... okazało się że winna na 99% jest wtyczka na jednym z wtrysków
jutro dostaję nową wiązkę, będę lutował, łączył, wymieniał... i zobaczymy co będzie dalej ![]() pzdr |