Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() washu Avensis Zabrze | 2007-09-29 22:49:34 Ja tam myślę że póki co to neostrada jest optymalna. |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-09-30 08:42:35 Brat ma internet bezprzewodowy z Orange i przyznam że śmiga nieźle. I u niego w domu a czasem jak u nas w biurze neostrada nawala (ostatnio coraz częściej) to przywozi laptopa i też net bardzo fajnie "chodzi". W sumie to nie byłam przekonana do pomysłu zakupienia mobilnego dostępu do netu ale teraz zmieniłam zdanie. Babciu gdybyś się zdecydowała to powinni Ci zmierzyć (w domu) moc odbioru sygnału ![]() |
![]() pyrekcb TOYOTA DRIVER ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-10-05 15:32:34 Ja tez mam i-plusa.
Kilka uwag: 1. sprawdź zasięg w swoim mieszkaniu (bądź tam, gdzie będziesz używać), u mnie - pomimo, że W-wa, ciężko nawet przez kom. pogdać - moze to wina jakichś zakłóceń czy budowy budynku? ![]() 2. szybkości podawane przez operatorów, to max. - nie licz na takie wartości stale; 3. niestety, internet ma najniższy priorytet ze wszystkich usług Plusa (nie wiem, jak w innych sieciach) - czasem pomimo max. zasięgu na karcie szybkości są minimalne. Z zalet - mobilność, cena (ja mam chyba 60 zł - modem kupowałem na rynku wtórnym), wygoda - jedziesz sobie gdzieś (na rancho, na urlop) i wszedzie masz połączenie z netem. Limitu chyba nigdy mi sie nie udało przekroczyć, ale ja używam netu do poczty i przeglądarek. Z grubsza tyle! ![]() Pozdr. P. |
![]() broker2004 TOYOTA DRIVER Subaru Legacy 2,0 warszawa | 2007-10-07 13:29:23 Nie wiem po co pisać w przypadku iPlusa czy innych operatorów komórkowych o szybkości 7 megabitów czy coś takiego ![]() Realne jest 200 kilobitów na edge jeśli jest normalny zasięg. I do przeglądania sporadycznie stron i poczty wystarczy. O szybszych predkosciach wogóle nie ma co gadać bo nawet gdyby były to co z tego - jest limit u wszystkich około 2 gigabajtów transferu danych, po tym zwalnia do predkosci GPRS czyli max 60 lilobitow a to juz jest niestety dla majacych dużo czasu ![]() Nie wiem skąd ta cena z UPS, jeśli potrzebujesz podstawowej 512 ktora bedzie i tak szybsza od rozwiazan mobilnych dwa razy to wlasnie w UPS zaplacisz kolo 80 zł za to - ktos znajomy ostatnio brał ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-10-11 21:18:37 Ja używałem przez wakacje internetu GPRS Orange Free (wcale nie za darmo ![]() + za bezproblemowe działanie. Pozdrawiam |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-11-30 12:48:49 iPlus zainstalowany - na razie nieźle biega. ![]() |
![]() gladiator TOYOTA DRIVER TOYOTA ZS/ZPL | 2007-12-03 18:39:06 Witam
czy ktoś probował z darmowym internetem WiFi, są miejsca gdzie jest taki internet za darmo, wszystko jest w sieci, trzeba poszukać gdzie jaki jest zasięg i jaki dostęp,oraz czy free czy oplata. np. w szczecinie jest kilka miejsc za free jak centrum handlowe galaxy oraz pasaż Bogusława, dobrze maja te osoby co mieszkają blisko takich nadajników, ja na przyklad łapię kilku routerów na osiedlu lecz sa zabezpieczone i nie mogę sie podłączyć. Moze ktoś wie co i jak ? http://www.wififorum.pl/ http://www.gwifi.net/ http://www.nodedb.com/ |